Віра Олександрович

За що головний податківець Михайло Яцина відзначив Тернопільський район

Яцина2

До Зведеного бюджету України з Тернопільщини цьогоріч надійшло на чверть більше податкових платежів. Причому Тернопільський район – у лідерах.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Майже 9,5 млрд грн податкових платежів спрямували до Зведеного бюджету України суб’єкти господарювання з Тернопілля у період січня-листопада цього року, – каже начальник Головного управління ДПС в області Михайло Яцина. - Порівняно з аналогічним періодом торік сплата зросла на чверть або на 1,9 млрд грн. 

Він деталізував, що за 11 місяців до держбюджету суб’єкти підприємництва нашого краю сплатили 4,3 млрд грн. Це - на 937,9 млн грн перевищило рівень надходжень січня-листопада 2020 року, або «плюс» 28%.

- Зокрема, у розрізі основних платежів переважає сплата податку на додану вартість (ПДВ) – 2 млрд грн, податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) – 1,5 млрд грн і податку на прибуток підприємств – 693,6 млн грн, – інформує Михайло Яцина. - Найбільше коштів надійшло до загального фонду Зведеного бюджету від платників Тернопільського району, а це - 6,5 млрд грн податкових платежів. Ще 1,9 млрд грн спрямували бізнесмени і жителі Чортківського району.

До слова, надходження до місцевих бюджетів склали 5,1 млрд грн, що на 961,2 млн грн більше, ніж за 11 місяців торік.

Фото надане Сектором інформаційної взаємодії Головного управління ДПС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео