Божена Волинець

До уваги тернополян: як законно обійти схеми і не платити штраф за розборку «євробляхи»

260929829_1386276535126066_4131325340233853505_n (Copy)

За розборку «євробляхи» - штраф 170 тис. грн. Кому вигідно поширювати чутки, що людей, які здали «євробляху» на розборку, штрафувати не будуть та що робити, якщо подібне сталося, читайте у матеріалі. 

Як повідомляють у дописі Авто Евро Сила, є декілька категорій людей, які сидять по чатах, в групах в соціальних мережах і поширюють інформацію, що нікого штрафувати не будуть, оскільки митниця не має інформації про людину, не має адреси, не має часу, не має бажання і тому подібне. Це:

-  власники розборок, продавці запчастин, перекупи, ганяли «євроблях». Їх мета найдешевше скупити у населення «євробляхи».

- люди, які вже здали «євробляху» на розборку. Вони не хочуть бути сам-на-сам з митницею, коли та буде їх штрафувати.

Вони розповсюджують інформацію про те, що штрафи незаконні, і всі вони відіб’ються в суді. Також, що АЄС всіх лякає, оскільки хоче заробити. 

Як насправді?

Якщо ви особисто загнали (ввезли) автомобіль в митному режимі транзит чи тимчасового ввезення, інформація про вас (ваш паспорт, прописка) наявна у митній базі. Вас знайти для притягнення до відповідальності за порушення митних правил і складення штрафу в розмірі 170 тис. грн. для митниці не складає проблем.

Якщо ви не заганяли (ввозили) автомобіль, але купували страховку на цей автомобіль, або хоча б раз щодо вас поліцією була винесена постанова про порушення ПДР, так само, митниці вас знайти для притягнення до відповідальності за порушення митних правил і складення штрафу в розмірі 170 тис. грн. не проблема.

Що робити?

Законний спосіб позбавитись від «євробляхи», якщо її не можливо розмитнити, або не має можливості розмитнити, чи вивезти - перевезти в митний режим «відмова на користь держави».

Законний спосіб позбавитись від зобов’язання перед митницею по «євроблясі», яка знищена, пошкоджена в ДТП, вкрадена - завершити митний режим транзит, тимчасового ввезення.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео