Орест Сарматський

Експерт пояснив, як зберегти землю після смерті власника (Агроновини)

0501 (Copy)

Велика Палата Верховного Суду дійшла висновку, що у разі смерті громадянина – засновника фермерського господарства право постійного користування земельною ділянкою, наданою для ведення фермерського господарства його засновнику, не припиняється зі смертю цієї особи, а зберігається за фермерським господарством, до якого воно перейшло після створення фермерського господарства. 

Про це йдеться у блозі адвоката, радника ЮФ «ТОТУМ» Ігоря Лавриненка на АgroРolit.com.

- Звідси висновок, що право постійного користування земельною ділянкою саме через перехід його до фермерського господарства не входить до складу спадщини, адже спадкувати можна права померлого засновника (члена) щодо фермерського господарства, а не земельну ділянку, яка перебуває в користуванні такого господарства, – зазначив юрист.

Він додав, що у цілому, з метою «розблокування» діяльності фермерського господарства після смерті його засновника (голови), на якого було видано Державний акт на право постійного користування землею, необхідно вчинити кілька значущих дій.

Український експорт до ЄС зріс у 1,5 рази

Двостороння торгівля між Україною та Європейським Союзом активно розвивається.

Про це заявила Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька під час 6-го засідання Комітету асоціації Україна-ЄС у Брюсселі, говориться у повідомленні відомства.  

- Переговори з європейськими колегами відбуваються на фоні активного росту торговельних взаємовідносин. Так, за 9 місяців 2021 року український експорт до ЄС зріс на 54%. При цьому зростання стосується не тільки сировини. Наприклад, зростання по готовим харчовим продуктам склало 25%. Ми маємо значний прекрасний прогрес, однак, багато роботи ще попереду, — розповіла вона. 

Pasted into
Pasted into

За словами Владислави Магалецької, активне посилення співпраці між Україною та ЄС, зокрема, в торгівлі, відбуватиметься в рамках взаємного наближення економік.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео