Анастасія Кисіль

Тернопільський ляльковий театр відзначили на Всеукраїнському рівні

IMG_3084

Нагороду «За найкращу виставу для дітей» у IV Всеукраїнському театральному Фестивалі-Премії «ГРА» отримав Тернопільський академічний обласний театр актора і ляльки з виставою «А хай то качка копне».

Результати оприлюднили на офіційній сторінці Фестиваль-Премії «ГРА» у Facebook.

«А хай то качка копне» — це прониклива історія про життя, така ж неочікувана й філософська, як і саме життя. Історія про те, що кожен завжди і всюди може знайти свій особистий сенс, інколи навіть там, де найменше сподівається. Постановка художника й режисера Ніко Лапунова.

Історія починається в нічному музеї, коли ритмічний цокіт старовинного годинника й сопіння сторожа раптом перебиває вторгнення грабіжників. Аби уникнути покарання й відвести від себе навіть найменшу підозру, вони розповідають веселу історію «складного» життя однієї качки.

А ось як описав свої враження від вистави експерт «ГРИ» Юлій Швець: 

- Якісна інтелектуальна комедія для сімейного перегляду, в якій чутно відлуння гангстерської «образної» мови, а звірі користуються діалогами з високим IQ дорослої мови, прекрасна в своїй простоті сценографія (старовинний буфет-вітрина у двох поверхах, на кожному з яких відбувається окрема дія), музичне оформлення – теж вкрай оригінальне, а виконані пісні заслуговують окремої згадки, – усе це, помножене на гідний рівень акторського виконання, який нечасто зустрінеш у нестоличному театрі.

Головна мета Фестивалю-Премії – об’єднати всі театри країни і презентувати їх найкращі здобутки Україні та міжнародній спільноті, популяризувати національне театральне мистецтво в усіх його жанрах, стилях і формах, визначити провідні тенденції та стимулювати розвиток українського театрального конкурентного середовища.

Фестиваль-Премія «ГРА» проводиться на конкурсній основі за підсумками минулого календарного року (цього року розглядатилися прем’єри, які вийшли у період з 1 січня по 31 грудня 2020 р.) і розрахований на участь професійних театральних колективів усіх без винятку форм власності (державні, комунальні, приватні тощо).

Засновником та організатором Фестивалю-Премії є Національна спілка театральних діячів України.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео