Олена Чепіль

«Ніколи не здавайся»: призер чемпіонату світу розповів про нелегкий шлях до перемоги (відео)

260491569_623436098784028_7282312712026580049_n

З 24 листопада до 1 грудня в Бухаресті проходив чемпіонат світу з армспорту серед осіб з порушенням зору та ураженням опорно-рухового апарату. Перемогу на змаганнях здобув спортсмен з Тернопільщини Юрійчук Сергій.

Чоловік розповідає, як проходило кожне його тренування та чому обрав саме цей вид спорту.

- Треба себе перебороти, постаратись. Руки болять, але це нормально, адже це не шашки й не легкий вид спорту. Тут треба боротись і все з часом прийде.

Pasted into
Pasted into

Спортсмен займається тричі в тиждень разом зі своїм тренером, майстром спорту України Стецюком Вадимом.

- Юрійчук Сергій займається вже близько двох років і за цей час я вже не від одного чув: не трать свої сили, часу, для чого тобі це. Таким людям потрібно допомагати і в них вірити, адже вони в себе вірять до певного моменту, але коли він показав своє бажання, натхнення до тренування та людяність, то підтримати його було моїм завданням.

Зараз Сергій активно готується до чергових змагань, адже зупинятись на досягнутому не планує.

- Наступні цілі ми вже для нього поставили, обговорили майбутні рухи: куди він буде їхати, як буде тренуватись та працювати над собою. Якщо все буде добре, то в наступному році поїде на чемпіонат світу і також в Саудівській Аравії відбудеться чемпіонат серед людей з обмеженням зору. Хочу, щоб він виступив також й представляв Україну.

Як радить сам армспортсмен, не варто опускати руки через діагноз, вірити в себе й продовжувати далі впевнено йти до своєї мети.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=llANuGE4voQ[/embed]

Фото надані Стецюком Вадимом

Відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео