Олеся Поліщук

Куди звертатися з приводу неналежного прибирання снігу в Тернополі?

262502512-282205067199542-6464704227320051882-n

Фото з адресами, де неналежно прибирають сніг, жителі Тернополя можуть надсилати в муніципальну інспекцію.

Про це повідомили на сайті Тернопільської міської ради.

- Фото з адресами, де неналежно прибирають сніг, можна надсилати на Viber муніципальної інспекції за номером +38 073 015 1481, а при виявленні небезпечних ділянок дороги або тротуару, які не прибрані від снігу чи ожеледиці, повідомляти можна на «Гарячу лінію» мерії: +38067 009 1540, - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє пресслужба, в Тернопільській громаді з вечора 7 грудня на прибирання виїхало 32 одиниці снігоочисної техніки.

- Впродовж сьогоднішнього дня спеціалізована техніка продовжуватиме працювати на вулицях Тернополя та сіл громади, - кажуть у міській раді. - Тому звертаємося до тернополян з проханням не залишати приватний транспорт на узбіччі доріг, щоб вони не заважали роботі снігоочисної техніки.

Також жителям громади нагадують, що за прибирання прибудинкових територій і міжквартальних проїздів відповідальні управителі житлового фонду в місті.

- Тож звертаємося до представників управительських компаній та ОСББ з проханням забезпечити належне очищення дворів і проїздів. Нагадуємо, що за невиконання вимог правил очищення від снігу та ожеледиці передбачена адміністративна відповідальність.

Суб’єкти підприємницької діяльності також зобов’язані в межах своїх об’єктів самостійно утримувати та прибирати прилеглу територію (ділянка зі сторони вулиці по всій його довжині та в межах тротуару в ширину. З інших боків – при наявності забудови – до середини розриву між ними, а при відсутності забудови – на відстані 15 м.

Як повідомляв «Терен», на Тернопільщині у кювет потрапив шкільний автобус.

Фото з сайту ТМР

Вибір читачів за тиждень

Відео