Божена Волинець

У Львові встановили пам’ятну дошку на честь військового лікаря, який родом з Тернопільщини (фото)

u-3-scaled (Copy)

Як повідомляв раніше Терен, у червні минулого року не стало керівника Військово-медичного клінічного центру Західного регіону у Львові, уродженця Тернопільщини Івана Гайди. Днями при вході до терапевтичного корпусу цього ж центру було урочисто відкрито пам’ятну дошку на честь знаного лікаря та офіцера. 

Про це пишуть на сайті Армія Inform.

На заході були присутні дружина та родичі,  колеги Івана Гайди, його друзі та громадські діячі.

- Сьогодні  ми зібралися  разом,  щоб  вшанувати  пам’ять   Гайди Івана Михайловича, полковника медичної служби, Заслуженого працівника охорони здоров’я України, чоловіка, батька, дідуся, а до 2020 року – начальника цього закладу, – зазначив у промові нинішній керівник ВМКЦ Західного регіону полковник медичної служби Юрій Подолян. – Це невеличка частка нашої данини цьому лікарю, якій пішов із життя, не полишаючи до останнього свій пост.

Pasted into
Pasted into

Почесну місію – зняти прапор, що огортав дошку, – доручили синові Івана Гайди, який став нащадком батьківської справи і опанував фах військового лікаря, кандидату медичних наук, начальнику невідкладної хірургії, підполковнику медичної служби Ярославу Гайді. Освятив церемонію військовий капелан ВМКЦ Західного регіону отець Мирон.

- Встановлення цієї пам’ятної дошки – дуже важливий знак вшанування керівника, під проводом якого ВМКЦ Західного регіону у важкі часи зумів знайти шляхи для розвитку шпиталю. Так, під керівництвом полковника медичної служби Івана Гайди була організована та досі проводиться медична реабілітація військовослужбовців, які дістали важкі поранення головного та спинного мозку. Було здійснено успішну унікальну операцію на серці з протезуванням аортального та мітрального клапанів і пластичної хірургічної корекції враженого лівого передсердя. Завдяки командирським та організаторським якостям Івана Михайловича у лютому 2015-го 66-й військовий мобільний шпиталь, який висунувся в район проведення антитерористичної операції на сході України, до нині рятує життя українським захисникам у складі сил операції Об’єднаних сил, - йдеться у повідомленні. 

Фото з сайту

Вибір читачів за тиждень

Відео