Олеся Поліщук

У Тернополі через ожеледицю почастішали випадки вуличних травмувань пішоходів

images (2)

Минулої доби лікарі швидкої медичної допомоги активно надавали допомогу тернополянам, які травмувалися через ожеледицю на вулицях міста.

- 7 грудня побільшало й вуличних травмувань. Так, о 3.40 бригада швидкої виїжджала на вул. Карпенка, до 65-річної пацієнтки. Жінка вдень посковзнулась на вулиці, упала й травмувалася, - розповіли у Тернопільському центрі екстреної медичної допомоги.

Із закритою травмою грудної клітки потерпілу після наданої медичної допомоги залишено вдома.

Того ж дня бригада швидкої виїжджала на провулок Цегельний, до 18-річного пацієнта. Хлопчина підвернув ногу на ожеледиці. 

Із закритим переломом  малогомілкової кістки правої ноги потерпілого, після наданої медичної допомоги, доставлено у травмопункт.

- А о 20.49 бригада швидкої виїжджала на вул. Уласа Самчука, до 51-річного пацієнта. За словами свідків, чоловік послизнувся, упав і вдарився об бордюр головою, - інформує Тернопільський ЦЕМД.

 Із закритою черепно-мозковою травмою, струсом головного мозку потерпілого, після наданої медичної допомоги, шпиталізовано в лікарню швидкої допомоги.  

Фахівці Служби порятунку радять громадянами бути обережними під час ожеледиці. 

Рухатися вулицею слід не поспішаючи, ноги злегка розслабте і трохи зігніть у колінах, ступайте на всю підошву. Не тримайте руки в кишенях – це збільшує можливість не тільки падіння, але і важких травм, особливо переломів і струсів мозку. Розмахуйте руками в такт ходьби – так краще утримати рівновагу.

При порушенні рівноваги під час ходьби в ожеледицю спробуйте швидко присісти – це найбільш реальний шанс утриматися на ногах.

Якщо падіння не уникнути – напружте м’язи, згрупуйтесь, а доторкнувшись до землі спробуйте перекотитись, – удар, спрямований на вас, зменшить силу. Обходьте металеві кришки люків – як правило, вони вкриті льодом.

Будьте уважні й на тротуарі – автомобіль може занести або водій може вчасно не загальмувати. Врахуйте, що гальмівний шлях автомобіля на слизькій дорозі збільшується в 4-5 разів.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео