Віра Олександрович

Жителі Тернопільщини можуть без проблем перевірити етап, на якому перебуває їхній платіж

Платіж

Бізнесмени з Тернопільщини отримали у 2021-му на 150 млн грн більше, ніж торік.

Йдеться про відшкодування податку на додану вартість (ПДВ), уточнюють у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Тернопільській області.

- Упродовж 11-ти місяців 2021 року бізнес Тернопільщини задекларував 691 млн грн бюджетного відшкодування ПДВ, - каже начальник Головного управління ДПС в області Михайло Яцина. - Про це заявили 150 суб’єктів господарювання краю.

Він зазначив: завдяки впровадженню Електронного реєстру відшкодування ПДВ процес повернення платникам бюджетних коштів здійснюється прозоро та автоматично.

- Так, цьогоріч платники з Тернопільщини вже отримали із держбюджету 650 млн грн ПДВ, - уточнює пан Яцина. - Торік було 500 млн грн.

Крім того, з початку року фахівці податкової служби області упередили 15 млн грн неправомірно задекларованого до відшкодування ПДВ. У січні-листопаді ця сума була більш як вдвічі нижчою і складала 6 млн грн.

- Загальний залишок заявленого невідшкодованого на розрахунковий рахунок ПДВ становить 105 млн грн, - додає Михайло Яцина. - У тому числі: 89 млн грн перебувають на стадії перевірок і процедурі бюджетного відшкодування, за вимогами законодавства, та 16 млн грн – на стадії судового та адміністративного розгляду.

До речі, платники податків можуть відстежити і перевірити етап, на якому перебуває їхній платіж, - онлайн, за допомогою електронного сервісу «Електронний кабінет», що розміщений на офіційному вебпорталі ДПС України.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео