Конструктивні рішення на благо краян: депутат облради Ярослав Дрюченко прозвітував про рік роботи

IMG_6076 (1)

Після реформи децентралізації місцеве самоврядування активно впроваджує в життя основні напрями покращення соціально-економічного становища краю та усіх сфер Тернопільщини. Як виходець із Бережанщини, депутат обласної ради Ярослав Дрюченко знає і прагне вирішити всі проблемні питання в окрузі. Серед них передусім турбує незадовільний стан доріг, тротуарів і житлового фонду, встановлення дитячих і спортивних майданчиків, освітлення вулиць і прибудинкових територій, безпечне, комфортне навчання дітей у дитсадках і школах, надання одноразової матеріальної допомоги людям з обмеженими фізичними можливостями, пораненим бійцям АТО, дітям-сиротам, малозабезпеченим сім’ям, пенсіонерам, залучення інвестицій і створення робочих місць.

І це тільки найчутливіші проблеми, які, на його переконання, потребують системної роботи всього депутатського корпусу, незалежно від ситуативних об’єднань чи партійних кольорів.

Тому у 2021 році депутату обласної ради Ярославу Дрюченку спільно зі старостами сіл і депутатським корпусом Бережанської, Саранчуківської, Нараївської ТГ вдалося вирішити значну частину питань, з якими зверталися до нього жителі виборчого округу.

Так, за рахунок коштів програми «Турбота», спрямованих на забезпечення виконання депутатських повноважень, надано матеріальну допомогу громадянам на лікування в сумі 40 тис. грн, а також воїнам АТО та їхнім сім’ям – у сумі 84 тис. грн.

Основними напрямами роботи комісії, в якій працює Ярослав Дрюченко, були опрацювання питань ефективного використання, відтворення і розвитку природних ресурсів області та охорони навколишнього природного середовища, а саме: збереження і розвиток природно-заповідного фонду, стан водного господарства області, природоохоронні заходи, що фінансуються за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього середовища, правопорушення у сфері використання природних ресурсів.

Також держслужбовець посприяв у вирішенні проблемних питань щодо ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення та завершення капітального ремонту моста в населеному пункті Стриганці.

За період депутатської діяльності з листопада 2020-го по листопад 2021 року він направив 23 депутатські звернення, зокрема, щодо необхідності забезпечення додаткового фінансування на утримання закладів освіти та охорони здоров’я Нараївської ТГ на 2021 рік, придбання шкільного автобуса для перевезення дітей шкільного віку сіл Куропатники, Шибалин, Комарівка та Баранівка, придбання шкільного автобуса для перевезення дітей шкільного віку до закладів освіти Нараївської  ТГ з восьми населених пунктів, у яких освітні заклади відсутні. У поданих депутатом зверненнях йшлося про необхідність ремонту автомобільної дороги загального користування місцевого значення Надрічне – Рекшин (окремими ділянками), відновлення руху потягів Тернопіль – Ходорів та Ходорів – Тернопіль 2 рази на день, з урахуванням прибуття до станції Тернопіль щоранку до 7:30.

Ярослав Дрюченко звернувся із депутатським запитом щодо необхідності будівництва об’їзної дороги навколо міста Бережани. Серед надісланих у відповідні органи звернень вказано на потребу асфальтування/поточного середнього ремонту пошкодженого дорожнього покриття проїжджої частини дороги місцевого значення Бережани – Розгадів, інших відрізків доріг на Бережанщині та вирішення низки  важливих питань.

Депутат переконаний, що виконання цих завдань підвищить рівень життя людей у територіальних громадах. Основним завданням він вважає лобіювання і захист інтересів громад. Вільних залишків у бюджеті, які можна спрямувати на їхній розвиток, звісно обмаль, але є державні кошти та відповідні субвенції, під час  розподілу  яких він намагається відстоювати інтереси округу.

Спілкувався Степан Яремчук

Фото зі сторінки Ярослава Дрюченка

Вибір читачів за тиждень

Відео