Євгенія Цебрій

Ситуацією зацікавилась поліція: чим закінчилася перевірка з приводу ймовірного побиття дитини у тернопільському дитсадку

Pasted-into-Konflikt-u-ternopilskomu-dytsadku-chy-byla-vyhovatelka-dytynu-vstanovlyat-pid-chas-sluzhbovoyi-perevirky

Факту побиття дитини вихователькою тернопільського дитсадка №26 не підтвердила ні поліція, ні службова перевірка, ініційована міським управлінням освіти. Однак через скандал, який стався, вихователька написала заяву на звільнення. Про це «Терену» повідомила заступниця начальниці управління – начальниця відділу дошкільної, середньої та позашкільної освіти Ірина Сум.

Нагадаємо, про те, що вихователька ймовірно б’є його трирічного сина, написав у соцмережі Facebook батько хлопчика Олександр Ширшин. За його словами, 3-річний син Олександр відмовився ходити у дитсадок через те, що там його “тьотя била”. Після цього хлопчика перевели в іншу групу, яку він почав відвідувати із задоволенням.

З цього приводу міське управління освіти тиждень тому розпочало службову перевірку.

- Ми провели анкетування батьків, зустрілися з колективом. Чи била вихователька дитину, інформація не підтвердилася, - каже Ірина Сум. - Ми цього встановити не можемо, тому що в поясненні вона це заперечує. Колеги по роботі за нею такого не спостерігали. Вона дуже доброзичлива людина. Якщо в батька є докази, то він мав би звертатися у поліцію. Наскільки мені відомо, вихователька написала заяву на звільнення, і завідувачка дитсадка видала наказ про звільнення. Не знаю, чому так склалися обставини, і дитина виявили небажання йти у групу. Ми не можемо цього знати, тому що хлопчик ще надто маленький, щоб дати свідчення. А свідків побиття не було. 

Як повідомив начальник відділу комунікації поліції в Тернопільській області Сергій Крета, на конфліктну ситуацію, яка виникла у дитсадку №26 відреагувала і поліція.

- За публікаціями у ЗМІ, цю інформацію зареєстрували в журналі єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події. Провели перевірку, опитали працівників. Однак інформація про побиття вихователькою дитини не підтвердилася, - зазначив Сергій Крета. 

Станом на 13 грудня батько хлопчика Олександр Ширшин ще не отримував жодної інформації з приводу перевірок дій виховательки. Що робитиме далі, чоловік вирішить вже після розмови з завідувачкою дитсадка. Тим часом його син продовжує відвідувати іншу групу цього ж садка, і жодних скарг у дитини немає.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео