Орест Сарматський

Стало відомо, які громади Тернопільщини консультуватимуть експерти U-LEAD

245256798_2985772528349784_3548096256374451818_n

Чотири тернопільські громади розроблятимуть стратегії свого розвитку разом із експертами «U-LEAD з Європою».

Про це кореспондента «Терену» повідомила керівниця Регіонального офісу U-LEAD у Тернопільській області Наталія Онищук

- Від Тернопільщини учасниками навчальної програми стали Підгороднянська, Монастириська, Великодедеркальська та Саранчуківська територіальні громади. Стратегія розвитку - важливий документ, який допомагає громадам визначитися, де вони зараз є та зрозуміти, де вони хочуть бути завтра. Цей документ допомагає структуровано та покроково досягати поставлених цілей, в чому й допомагатимуть експерти «U-LEAD з Європою», - сказала Наталія Онищук.

За її словами, в рамках навчальної програми пройдуть семінари та тренінги щодо підготовки стратегії. Також здійснюватиметься експертний супровід та консультації для підготовки до засідань робочої групи та виконання завдань між ними. Робота в групах супроводжуватиметься обміном досвідом з іншими громадами, які теж розробляють стратегії їх розвитку.

Окрім цього, співпраця з U-LEAD у зазначеному напрямку передбачає річний навчальний онлайн цикл із покрокової розробки стратегії розвитку.

Також фахівці громад-учасниць ініціативи відвідають в онлайн-форматі громади, де вже є успішний досвід впровадження стратегій, та з перших вуст дізнаються про їх секрети успіху.

Для участі в розробці стратегій розвитку за допомогою експертів «U-LEAD з Європою» було відібрано 96 територіальних громад з усіх областей України.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування.

Фото: «U-LEAD з Європою»

Вибір читачів за тиждень

Відео