У Тернополі працює 45 одиниць снігоочисної техніки

snigoochisna-tehnika-pratsyue-na-vulitsyah-ternopolya (Copy)

Із погіршенням погодних умов та збільшенням опадів, у Тернополі активно запрацювала дорожня снігоочисна техніка. 

Начальниця відділу благоустрою та екології управління ЖКГ Тернопільської міської ради Оксана Лобурак розповіла, сьогодні очищенням доріг та тротуарів, а також забезпеченням благоустрою в Тернополі займається два підрядники – це Міжшляхтенбуд та Технобудцентр, у яких сумарно нараховується 45 одиниць снігоочисної техніки та 90 працівників. 

Роботи проводять відповідно до розробленої дорожньої карти утримання шляхо-мостового господарства в зимовий період. 

- В цьому документі передбачений увесь алгоритм виконання робіт, яку техніку застосовувати, при яких температурних режимах, як здійснювати прибирання від снігу. Тому працівники технагляду і управління ЖКГ координують ці роботи та проводять контроль над якістю виконання робіт, - розповіла Оксана Лобурак. 

Щодня в управління надходять дані з гідрометцентру і тому працівники готуються до можливих опадів та підготовлюють техніку. 

Минулої ночі на вулицях Тернополя працювало 25 одиниць техніки, 10 з яких передбачені для очищення тротуарів та дворів. Здійснювалося посипання соляною сумішшю та поливання автошляхів соляним розчином. Де техніка не може заїхати та розчистити сніг, працюють працівники в ручному режимі. 

Першочерговим завданням працівників служб є розчищення доріг центрального значення та тих, де курсує громадський транспорт, щоб люди могли без перешкод дістатися роботи чи домівки, зупинки громадського транспорту, транспортні розв’язки та під’їзди до шкіл та садочків. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео