Віра Олександрович

До тих, хто ображає працівників, на Тернопільщині приходять із перевіркою

Перевірка

На Тернопільщині лише за місяць офіційно працевлаштували понад 5 тисяч осіб. Це сталося завдяки активізації роз’яснювальної роботи, впевнені у Головному управлінні ДПС в області.

Як повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління ДПС в області, податківці проводять систематичну інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо переваг отримання легальної зарплати та негативного ставлення до неофіційних трудових відносин.

- Втім, все одно є роботодавці, які виплачують своїм працівникам зарплату без сплати податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) та внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (ЄСВ), - визнають фахівці. 

Так, упродовж січня-листопада 2021 року працівники податкової служби краю на спільних із співробітниками органів місцевої влади засіданнях комісій заслухали керівників 11 підприємств, які допустили заборгованість із зарплати, ПДФО та ЄСВ. 

- Після цього на 10-ти підприємствах виплатили понад 4 млн грн заборгованої зарплати, - уточнили податківці. - Відтак бюджети отримали 732 тис. грн ПДФО та 510,9 тис. грн ЄСВ.

Окрему увагу податківці приділяють тим суб’єктам господарювання, які не дотримуються законодавства про оплату праці, виплачуючи своїм працівникам зарплату у мінімальному розмірі чи нижче. 

- Вони провели роз’яснювальну роботу з таких питань із посадовими особами 725 підприємств та організацій краю, - уточнюють фахівці. - Позитивний результат не забарився: на 667-ми підприємствах підвищили рівень зарплати працівникам. При цьому бюджети отримали 15 млн грн ПДФО та 16,4 млн грн ЄСВ.

До слова, завдяки активізації роз’яснювальної роботи лише у листопаді додатково оформили трудові відносини із 5 207 працівниками.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео