Оксана Бучко

За що муніципали у 2021 році штрафували жителів Тернопільської громади?

2532967fa54c9eb87d57a1e8d6dcd682

Найчастіше жителі Тернопільської громади у 2021 році адміністративні постанови від працівників муніципальної поліції отримували за встановлення незаконних об’єктів та порушення прироохоронного законодавста.   Загалом, винесли 12 тис. 586 адміністративних постанов, а від сплати штрафів міський бюджет отримав 5,6 млн грн.

Про це повідомив начальник управління муніципальної поліції Ігор Максимів під час засідання виконавчого комітету 22 грудня.

- Ми у 2021 році суттєво збільшили показники. У порівнянні з минулим роком, склали на 10 тис. адміністративних  протоколів більше, - зазначив він. – Усе завдяки придбаному обладнанню. Також евакуювали 757 транспортних засобів, які створювали перешкоди для руху. Тобто, це 3-5 автомобілів щоденно. Забираємо і ті автомобілі, які заважають роботі снігоочисної техніки вночі. Щодо демонтажу незаконних обєктів, то провели близько 200 демонтажів. Чекаємо, поки буде змога безпечно демонтувати пірси – до моменту льодоставу.  Щодо незаконного реклами, працівники управління винесли 74 попередження. За порушення благоустрою (часто щодо забруднення територій побутовими відходами) винесли 91 адміністративний протокол. Жителі у навколишніх селах Тернопільської громади найчастіше порушували природоохоронне законодавство. Вони отримали 130 адмінпротоклів за порушення у сфері рибальства, за спалення сухої трави та знищення зелених посаджень.

Pasted into За що муніципали у 2021 році штрафували жителів Тернопільської громади
Pasted into За що муніципали у 2021 році штрафували жителів Тернопільської громади

Також Ігор Максимів звернув увагу на підвищення рівня довіри жителів до управління муніципальної поліції. Зокрема, на месенджери структури у 2021 році надійшло 4 тисячі звернень, на які надають відповідь у межах 1-2 діб. Загалом, в управління надійшло 528 скарг щодо виявлених порушень у місті у порівнянні з 910-ма скаргами, отриманими минулого року.

- Ми постійно моніторимо ситуацію щодо стихійної торгівлі на вул. Чорновола, Хмельницького та Шептицького, - додав Ігор Максимів. – Також щотижнево проводимо патрулювання на електроавтомобілях у парках поблизу Тернопільського ставу. Порушень на території ставу останніми днями не виявили.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео