Орест Сарматський

Рекордний рушник з вареників створили у Львові (Агроновини)

2702 (Copy)

Днями черговий кулінарний рекорд України створили на Львівщині. Торговельна марка “Вареники ТУТ” разом з Громадським об’єднанням “Ділові Українські Жінки в Львівській області” наліпили вареників на чотири метри, повідомляє SEEDS.

Для створення смачного рушника використали вареники трьох, традиційних для української вишивки кольорів: червоного, чорного та білого.

- На заході “ДУЖанські Вечорниці” до 5 річниці організації ГО “Ділові Українські Жінки в Львівській області” було встановлено новий Рекорд України, який увійшов у Книгу Рекордів України (Книга Рекордів України). Дипломом нагородили торговельну марку “Вареники ТУТ” та ГО “Ділові Українські Жінки в Львівській області”. Рекорд встановлено у категорії “Кулінарія, вперше, розміри”.

Найбільший український рушник виготовлений з вареників червоного, чорного та білих кольорів. Зафіксовані результати – розміри рушника: ширина-1 метр, довжина – 4 метри, – йдеться на сторінці ГО “Ділові Українські Жінки в Львівській області” у Facebook.

Нагадаємо, минулого місяця у Харкові також було встановлено смачний рекорд – там приготували величезний хот-дог. Довжина велетня – 2 метри 16 сантиметрів. Гігантську страву внесли до Національного реєстру рекордів України. Найбільший ход-дог країни приготував Роганський м’ясокомбінат.

Джерело: seeds.org.ua

   

Томати зі смаком меду вивели в США

2701 (Copy)
2701 (Copy)

Солодкі, як мед, томати помаранчевого кольору з червоно-золотистим відтінком вивели фахівці американської селекційної компанії “Burpee”.

Гібрид – це помідори чері. Плоди мають привабливий зовнішній вигляд та характеризуються високим вмістом цукрів. Сорт називається “Honeycomb Hybrid”. Насіння можна придбати онлайн.

- Саджанці не потребують великої кількості добрив, підгодовуйте, коли їм виповниться 3-4 тижні, використовуючи стартовий розчин (половина сили повноцінного харчування кімнатних рослин) згідно з інструкцією виробника. Перед посадкою в сад розсаду потрібно «загартувати». Привчайте молоді рослини до зовнішніх умов, перемістивши їх на тиждень у захищене місце на вулиці. Обов’язково спочатку захистіть їх від вітру та жаркого сонця. Якщо вночі загрожують заморозки, накрийте або занесіть контейнери в приміщення, а потім вранці знову винесіть їх. Цей процес зміцнення зміцнює клітинну структуру рослини та зменшує шок після пересадки та ошпарювання, – йдеться на сайті компанії, що селекціонувала новий сорт томатів.

Виростити помідори сорту “Honeycomb Hybrid” можна за 75 – 80 днів.

Історія компанії “Burpee” налічує близько 150 років. Спочатку її засновник вирощував на продаж птицю, овець та собак, а з 1877 року почав займатися селекцією сільськогосподарських культур.

Солодкі томати бувають не лише золотистими, а й чорними. Авторитетне європейське аграрне видання European Seed визнало чорні помідори Adora (Адора) від HM Clause кращим інноваційним гібридом минулого року. Крім незвичного кольору такі томати мають ще й незвичний смак – вони дуже солодкі.

Вибір читачів за тиждень

Відео