Орест Сарматський

Світлина юного Степана Бандери зберігатиметься у музеї в Тернополі (фото)

заставка54 (Copy)

Документальне фото із зображенням юного Степана Бандери відтепер стане ще одним оригінальним музейним експонатом у Тернополі.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав голова Тернопільської облради Михайло Головко.

- Світлину, на якій зображений наш Провідник Степан Бандера, передав керівникові Комунальної установи Тернопільської обласної ради «Музей національно-визвольної боротьби Тернопільщини» Євгену Філю. 

фото01 (Copy)
фото01 (Copy)

Цю світлину привіз мені власний кореспондент Укрінформу в Тернопільській області, заслужений журналіст України Олег Снітовський. 

фото02 (Copy)
фото02 (Copy)

Відтепер побачити раритетне фото зможуть усі жителі Тернопільщини та гості нашого патріотичного краю, - написав Головко.

Він також додав, що такі люди, як Степан Бандера, мають надихати нас на продовження національної ідеї.

- Степана Бандери досі, як у страшному сні, боїться агресор. Хоч його давно вбили вороги, але Степан Бандера й далі воює за Українську державу. Традиційно в перший день Нового року велелюдною ходою ми вшановуємо Провідника української нації. Сьогодні, в день народження Степана Бандеру, ми пройдемо вулицями Тернополя, яка завершитися вічем біля пам'ятника Степану Бандері», - зазначив голова Тернопільської облради.

Як повідомляв «Терен», оригінальну весільну фотографію минулого століття, де зображеного юного Степана Бандеру, віднайшов краєзнавець з Тернопільщини краєзнавець з Теребовлі Василь Венгер.

фото03 (Copy)
фото03 (Copy)

Цю фотографію передав йому один із жителів села Кобиловолоки.

Він розповів, що родинне фото десятиліттями ховала на горищі прабабуся його дружини. Перед смертю літня жінка віддала сховок своїй правнучці і вказала, де серед весільних гостей, стоїть Степан Бандера підліткового віку. З відомих причин, покійна нікому не розповідала про цю сімейну реліквію у радянські часи, та й в роки Незалежності теж, лише тепер, перед смертю зробила це.

фото04 (Copy)
фото04 (Copy)

Раніше повідомлялось, що у музеї національно-визвольної боротьби Тернопільщини серед численних експонатів та документів зберігаються посмертна маска Степана Бандери, інші оригінальні речі, що стосуються провідника Організації українських націоналістів.

Нині в Україні діє 6 музеїв Степана Бандери.

Фото Терену та з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео