Орест Сарматський

Визначено ТОП-5 трендів харчування на 2022 рік (Агроновини)

0302 (Copy)

Споживання макаронів стане трендом у Новому році.

Все більше людей починають надавати перевагу безглютеновим продуктам.

Про це свідчать дослідження торгової асоціації спеціального споживання (SFA).

Другим трендом є рослинне харчування. Його обирають ті, хто дотримується спеціальної дієти або повністю відмовився від споживання м’ясних продуктів. Серед гарячих страв популярними є котлети на рослинній основі та нагетси з чилійських водоростей.

Оскільки пандемія не дозволяє вільно подорожувати країнами, люди знайшли альтернативу — подорожувати через їжу. Це є третім трендом.

- Тим, хто любить Іспанію до смаку картопляні чіпси зі смаком фуа-гра, а арахіс зі смаком куркуми та чилі обирають люди, котрі хотіли б потрапити в Бангкок», — каже директор чиказької компанії Corvus Blue LLC Канта Шелке.

Гострий перець — це четверта тенденція. Споживачі лише вчаться використовувати перець у своїх рецептах.

П’ятий тренд – споживання їжі з користю. Люди все більше турбуються про своє здоров’я. Напої з колагеном дають білок, куркума має протизапальну дію, а екстракт квіток гороху містить багато антоціанів, які впливають на старіння шкіри.

Українські равлики з’являться у вітчизняних супермаркетах

Заморожені напівфабрикати з равликів компанія «Равлик 2016» не лише експортує до Європи, підприємство зробило перші поставки своєї продукції до українських торговельних мереж.

Про це розповів власник господарства «Равлик 2016» Сергій Данилейко.

- Наші заморожені напівфабрикати вже постачаємо до Канади, Японії, Франції, Іспанії. Цього року вперше уклали угоду на постачання до українських торговельних мереж — «Метро» та «Сільпо». Зізнаюсь, що не чекав зацікавленості від українського ритейлу на постачання цих товарів, — зазначає Сергій Данилейко.

0301 (Copy)
0301 (Copy)

За його словами, щоб зрозуміти попит і смаки споживача, тестово було вироблено 38 напівфабрикатів, з яких для масового виробництва та реалізації було обрано 4 позиції. 

Сергій Данилейко переконаний, що в умовах високої конкуренції в усіх сферах економіки досягти успіху зможе лише той, хто експериментує, застосовує нові підходи, втілює в життя інноваційні ідеї та знаходить нові напрями ведення бізнесу. 

- Ми й надалі плануємо рухатися тільки вперед та найближчими роками стати відомим постачальником равликів у Європі. Адже сьогодні в Україні є всі необхідні для цього ресурси, — стверджує Сергій Данилейко.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео