Божена Волинець

Неповнолітні українці зможуть отримати «ковідну» тисячу: Зеленський  дав доручення Уряду

ptktycmrjuj (Copy)

Як інформував уже Терен, повнолітні жителі Тернопільщини, які отримали дві дози вакцини від коронавірусу, можуть отримати з 19 грудня по тисячі гривень. Відтепер в Україні мають намір виплачувати по тисячі гривень неповнолітнім громадянам, які пройшли повний курс вакцинації проти коронавірусу.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Які неповнолітні зможуть отримати «ковідну» тисячу?

Зазначається, що президент Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів підготувати програму щодо виплати вакцинованим неповнолітнім українцям тисячі гривень.

«Ковідні» гроші планується виплачувати повністю вакцинованим проти COVID-19 громадянам віком 12-18 років. Усе це має відбуватися у межах програми «єПідтримка».

- Наразі, як відомо, по тисячі гривень надається повнолітнім громадянам України, які отримали два щеплення від коронавірусу. Водночас є обмеження щодо того, на що можна витратити вказані кошти, - пишуть на сайті Новини Live.

В Офісі Президента також додали, що вже невдовзі українці віком від 60 років зможуть витратити «ковідні» кошти на придбання ліків.

Що відомо про виплату тисячі за вакцинацію?

Скористатися коштами в рамках програми підтримки громадян і бізнесу в умовах пандемії «єПідтримка», так званою «тисячею вакцинованим», можна буде впродовж 4 місяців.

В уряді розповіли, скільки громадян уже оформили виплати та витратили гроші за програмою «єПідтримка» у сервісі «Дія».

Нагадаємо, отримані кошти можна витратити на обмежений перелік: абонемент у фітнес-зал, спортзал, відвідати кінотеатр, музей чи виставковий центр, купити квитки всередині країни або придбати книги.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео