Олена Чепіль

Зупинилося серце відомого музиканта з Тернопільщини

271595544_6712857438788210_862353312286989219_n

Увечері 10 січня відійшов у вічність знаменитий український музикант, аранжувальник та хоровий диригент з Тернопільщини Руслан Іщук.

Про це повідомила у Фейсбук його донька Яна Іщук.

- Ти був найкращий тато на світі. Твоя любов до нас, Твоя музика будуть з нами назавжди.

Довідково. Руслан Васильович Іщук народився 25 червня 1949 року у м. Почаєві. Музикувати в ансамблях молодий музикант розпочав в Почаївській середній школі та продовжував під час навчання у Теребовлянському культурно-освітньому училищі. У  1970 року із студентів інституту Руслан Іщук створив ВІА «Опришки». Музиканти працювали у популярному на той час напрямку – фолк-рок, в репертуарі – аранжовані Р. Іщуком українські народні пісні та його власні твори. Незабаром ВІА «Опришки» зробили свій перший професійний запис у Київському філіалі Всесоюзної фірми «Мелодія».

Після «Опришків» Руслан Васильович став музичним керівником ВІА «Збруч» у Тернополі і з новим колективом та власною новою програмою продовжував гастролювати по усій Україні та Союзу.

В кінці ж 1975 року, після концерту ВІА «Беркут» у м. Рахові, Руслан Іщук був запрошений директором Будинку Культури Володимиром Волічеком на роботу. Маестро створює новий ВІА – «Гудаки». ВІА «Гудаки» за короткий час здобуває звання лауреата багатьох фестивалів-конкурсів.

У грудні 1989 року, переїхавши до Тернополя, Руслан створює театр пісні «Літопис». Його тріо, дуети та солісти більше 80 разів здобували звання лауреатів Всеукраїнських та Міжнародних фестивалів-конкурсів.

Іщук неодноразово ставав Лауреатом Всеукраїнських та Міжнародних фестивалів-конкурсів, нагороджувався як кращий педагог, аранжувальник та композитор. Є членом Асоціації діячів естрадного мистецтва України, Національної ліги Українських композиторів та членом Міжнародної спілки діячів естрадного мистецтва. За творчі здобутки та духовне виховання молоді нагороджений Почесною грамотою Міністерства освіти і науки України ( 2008р.), «Дипломом» Академії педагогічних наук України та Міносвіти України, «Подякою» Федерації профспілок України, «Дипломом» Національної радіокомпанії України.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео