Орест Сарматський

Низка нових органічних брендів з’явилась в Україні в 2021 році (Агроновини)

1301 (Copy)

Вперше на ринку з’явилось дитяче харчування українського виробництва.

Компанія ТОВ «ВІТМАРК-Україна» (ТМ «Чудо-Чадо») презентувала «Пюре органічне яблучно-бананове» і «Пюре органічне з яблук та чорної смородини» та вже планує подальше розширення асортименту. Продукція виготовляється на потужностях Одеського консервного заводу дитячого харчування.

Свою діяльність розширила ТОВ «Терра», під новим брендом Bi food випущено лінійку продуктів швидкого приготування: каші, кус-кус та крем-супи.

Цього року сертифіковано продукцію виробничого підприємства «Технології здоров’я» (ТМ Honey energy). Медовий амарант (натуральний квітковий мед та борошно із зародків амаранту ) – унікальний продукт, що був презентований на міжнародній виставці органічних та натуральних харчових продуктів Organic&Natural в Дубай.

Започатковано новий бренд GoBio, що вже пропонує широкий асортимент органічних снеків (палички, кульки та різноманітні хлібці) та круп.

Також створена у 2021 році компанія ТОВ «Жива ЛТД» вперше в Україні пропонує сертифіковане смажене насіння соняшнику, яке загалом є популярним в Україні продуктом.

Крім того, зазначається, що після незначної перерви торік  сертифіковано каву – одразу  трьох постачальників, але наразі органічна кава ще недоступна для продажу кінцевим споживачам.

Джерело: agroportal.ua

 

Агрофірма «Поле» в 2021 році здійснила перші поставки органічного пшона на ринок США.

1302 (Copy)
1302 (Copy)

Експортна поставка була здійснена за стандартами органічного виробництва Канади (COR), що є еквівалентними стандартам NOP США.

При цьому, США є одним із найбільших виробників органічного пшона та нетто-експортером цього продукту, тому імпорт пшона до США є важливим прецедентом.

Агрофірма «Поле» зробила вже кілька поставок протягом 2021 року, перші 95 т органічного пшона були відвантажені в травні-червні цього року і ще 220 тонн відвантажено протягом листопада. Поставка здійснювалась морським судном з України в США.

- Ми почали маркетингову активність у Північній Америці у 2016 році... Відтоді думали про сертифікації за стандартами NOP. Але зрештою, на прохання наших партнерів, пройшли сертифікацію відповідно до стандартів COR минулого року, — розповідає комерційний директор ТОВ «Агрофірма «Поле» Андрій Єлсуков,

Він пояснив, що минулого та цього року в США — неврожай органічного проса через значну посуху в Колорадо, де великі площі зайняті цією культурою.

- Це також сприяло нашому експорту до США, але важлива й участь імпортера в цьому процесі, адже процес експорту дещо відрізняється від експорту до ЄС, — більше перевірок, довший процес транспортування тощо, — додав Єлсуков.

В 2009 році почала діяти угода про еквівалентність між США та Канадою, але тільки цього року нею змогли вперше скористатись українські виробники.

Джерело: agroportal.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео