Віра Олександрович

Директору районного лісогосподарського підприємства на Тернопільщині за хабар «світить» 10 років тюрми (фото)

Основне

Директора одного із лісогосподарських підприємств на Тернопільщині підозрюють в отриманні 25 тис. грн неправомірної вигоди.

Гроші чоловік вимагав «за безперешкодний відпуск деревини», повідомили у Пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури сьогодні, 14 січня. Ба більше, виявилося, що посадовець ще й є діючим депутатом.

840
840

- За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Тернопільської обласної прокуратури директору районного комунального лісогосподарського підприємства і одночасно депутату органу місцевого самоврядування повідомили про підозру в отриманні 25 тис грн хабаря, - кажуть у прокуратурі. – Звинувачують чоловіка за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Зауважимо, йдеться про діяння, предметом якого була неправомірна вигода у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди. Карається таке в Україні позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

844
844

- За версією слідства, посадовець вимагав та отримав від громадянина гроші за відпуск деревини та безперешкодне її вивезення з території підприємства, - стверджують у прокуратурі. - Правоохоронці відразу ж затримали директора підприємства в порядку ст. 208 КПК України при одержанні коштів.

Триває розслідування, яке здійснюють слідчі СУ ГУНП в Тернопільській області, за оперативного супроводу УСР у Тернопільській області ДСР НП України.

841
841

До суду вже скерували клопотання про обрання для підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Фото надані пресслужбою Тернопільської обласної прокуратури    

Вибір читачів за тиждень

Відео