Анастасія Кисіль

«На сцені - вогонь, а у житті - вода»: скрипаль-віртуоз Олександр Божик відкрився нашим журналістам (відео)

IMG_4833

Олександр Божик -  український скрипаль-віртуоз, композитор, лауреат міжнародних та всеукраїнських конкурсів, призер телевізійних проєктів. Так пише у Вікіпедії, але журналісти «Терену» намагалися прочитати не біографію, а самого Олександра Божика.

Ексклюзивно: як відпочиває, який насправді, що любить Олександр Божик.

Скрипаль каже, що  на сцені він один, а поза нею уже інший.

- Я інакший: я в житті набагато спокійніший, тихенький, скромний, мало спілкуюсь і говорю, а на сцені я - вогонь. Як з’являється сцена я починаю стрибати, експериментувати. Я на сцені - вогонь, а в житті - вода.

Я ловлю величезну насолоду в цьому. Я не можу зараз по вулиці йти і сказати: «Гей, гоу давайте всі разом», а на сцені страшно подобається заводити публіку і спілкування.

IMG_4835
IMG_4835

Олександр Божик розповів, що кількість людей на концертах для нього неважлива. Чи буде 10 тисяч чи 3 людини, він віддасть себе для них повністю. А потім, щоб поновити сили, на декілька днів йде від музики.

- Я багато читаю і подорожую, набираюся сил всім, що не стосується музики.  Я навіть деколи люблю побавитись плейстейшеном.

Скрипаля надихають і вчинки шанувальників.

- Одна шанувальниця приїде на концерт з Маріуполя. Вона буде добу їхати поїздом, а через годину після концерту поїде назад.  Це я дуже поважаю.

Існує стереотип, що молодь не слухає класику. Чи приходять до вас на концерти молоді люди?

- Найбільше приходить молоді віку 4-13 років. І я вважаю, що це правильно, коли батьки беруть на концерти своїх дітей  і показують, якою може бути музика. Вони спочатку хочуть подивитися, як дядько грає на трьох скрипках, але паралельно з тим вони чують Вівальді, Моцарта, AC-DC чи Майкла Джексона і їм це подобається.  І якщо в такому віці почати слухати то у 18 років вони будуть слухати не Моргенштерна, або і його, і щось класичне та якісне.

IMG_4837
IMG_4837

На період різдвяно-новорічних свят Олександр був на концертах, жартує, що змушує їхати його музичний продюсер - дружина.

- Я кажу їй: «Я не хочу їхати на концерт, я хочу трохи відпочити». А вона мені: «Їдь, відпочинеш пізніше, на пенсії».

Через тиждень відбудеться концерт скрипаля-віртуоза у Тернополі. Олександр ділиться враженнями від файного міста.

- Мені дуже подобається Тернопіль. Вже навіть дивився, скільки квартири тут коштують, - дешевші ніж у Львові. Це таке місце загадкове, де ти завжди можеш щось нове для себе знайти.

IMG_4836
IMG_4836

21 січня у драмтеатрі міста можна буде послухати гру Олександра Божика.

[embed]https://youtu.be/Rx1M9GSfVD0[/embed]

Фото авторки та з Інстаграм-сторінки «bozhyk»

Вибір читачів за тиждень

Відео