Оксана Бучко

Тернопільських ФОПів закликають підтримати петиції проти встановлення касових апаратів

700aea43064b2796c168bcb95d9dd663

Проти обов’язкового встановлення РРО для ФОПів продовжують боротьбу тернопільські підприємці. Голова профспілки центрального ринку Наталія Шоломейчук закликає підписати дві петиції з цього приводу, а також відвідати 25 січня черговий з’їзд підприємців у Києві, аби підписали закон  № 6348.

- Об’єднує усіх те, що нас – ФОПів - хочуть знищити, - пише Наталія Шоломейчук у групі «Підприємці Тернополя». - Тож підписуємо та інформуємо інших підприємців про петиції. Частина ФОПів почали встановлення апаратів, а частина продовжує боротьбу проти нововведення та чекаює змін. Навіть в багатьох випадках податкова дає консультацію, «Почекайте 25.01.22 - щось змінять».

Петиції з вимогами скасувати касові апарати і дати можливість розвиватись малому та середньому бізнесу без додаткових витрат та зайвого тиску, а також підтримати і прийняти ЗП 6348, можна підписувати ТУТ і ТУТ.

Чому 25 січня важливо взяти участь в акції, пояснює у групі «Підприємці Тернополя» Наталія Шоломейчук.

- В уряді вже визнали ряд проблем щодо новації: РРО не збільшує податків; недоцільно фіскалізувати дрібних підприємців, вони не переходять межу спрощенки; держава не має ресурсу всіх моніторити і контролювати; варто зосередитись на ризикових суб’єктах, - зветає увагу вона. – Отже можливий компроміс. Але наша кількість - це наш головний аргумент!

Нагадаємо, податкова обіцяла не штрафувати ФОПів за період святкового хаосу.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео