Анастасія Кисіль

Вертепи та колективи з Тернопільщини змусили співати колядки та щедрівки тернополян (відео, фоторепортаж)

IMG_5220

На весь Тернопіль лунали гучні колядки та щедрівки - це у файному місті зібрались вертепи та колективи з різних куточків Тернопільщини. Так тернополяни відзначали свято «Нова радість стала».

Свій талант показав вертеп з села Ковалівки Чортківського району. 

- Наш вертеп існує близько п’яти років. Ми поміж собою згуртувалися, щоб людей повеселити і Христа прославляти. І так ми доїхали до вас до Тернополя, - розповідає Ольга.

Pasted
Pasted

- Традиції треба поважати, бо зараз молодь таке не дуже любить, а лише старші, - додає Юрій.

Pasted
Pasted

Також на дійство приїхав фольклорний колектив «Калина» села Мужилова Підгаєцької ОТГ. 

- Сьогодні ми приїхали з різдвяними колядками, щоб привітати усіх українців, і далеких і близьких, з Різдвом Христовим. Побажати миру, спокою і благополуччя, - розповідає Софія.

Pasted
Pasted

Традиції об’єднали і дорослих і малих.

 - Мені дуже подобається, що зараз шанують українські традиції, і ось такі дійства відбуваються на театральному майдані, - каже Зоряна.

Pasted
Pasted

- Я в захваті. Я щаслива, що таке  проводять. Я записувала,  в мене вже навіть на телефоні батарея сіла. Я таке дуже люблю, - розповідає тернополянка Стефанія.

Pasted
Pasted

Організував свято Тернопільський обласний методичний центр народної творчості. Директор центру Володимир Вермінський розповів, що сюди приїхали близько 20 колективів, а це 260 осіб з Тернопільщини.

- Обряди,  мова, культура це те, що об’єднує нас та робить непереможними. Це наша ідентичність. Це те, що нас ідентифікує і виділяє від інших народів світу. Тому ми повинні гордитися, що ми маємо традиції, які дожили до сьогоднішнього дня і які ми можемо передати наступним поколінням. Сподіваюся, що Україна встане в повний зріст. В нас є що показати, - розповідає директор Тернопільського обласного методичного центру народної творчості, депутат обласної ради, заслужений артист України Володимир Вермінський.

[embed]https://youtu.be/Teo9d4Yf0sQ[/embed]

Фото авторки

IMG_5216
IMG_5216

IMG_5224
IMG_5224

IMG_5221
IMG_5221

IMG_5219
IMG_5219

Відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео