Олена Чепіль

Тернополяни через «Дію» зможуть зареєструвати права власності на нерухоме майно

dergavna-reestratsiya-prav-na-neruhome-mayno-diya-2022 (1)

Тернопільська міська рада однією з перших в Україні долучилася до пілотного проєкту щодо подання заяв за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг «Дія» про державну реєстрацію права власності на об’єкти нерухомого майна у межах міста Тернополя

Процедура реєстрації триває до п’яти робочих днів, однак строк може бути продовжений до 35 робочих  днів. Послуга є безкоштовною, а час подання заявки складає 10 хвилин.

- Звертаємо увагу, в разі створення заяви в електронній формі, витяг у паперовій формі не видається. Витяг в електронній формі має таку саму юридичну силу, як і паперовий. Його можна роздрукувати та користуватися, як будь-яким іншим документом. Здійснити державну реєстрацію права власності на об’єкти нерухомого майна можна і офлайн, – повідомляють на офіційному сайті Тернопільської міської ради.  

Скористатися вказаною послугою можуть ті жителі Тернополя, котрі є одними із власників нерухомого майна, щодо якого подається заява. Дана послуга доступна лише у двох містах України –  Харкові та Тернополі.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео