Віра Олександрович

Стало відомо, хто наповнює грошима понад 80% обсягу скарбниці Тернопільщини

гроші

Зі своїх легальних доходів жителі Тернопільщини перерахували понад 5,3 млрд грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО). Зокрема, ці гроші становлять понад 80% наповнення скарбниці краю.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Торік жителі Тернопільщини зі своїх офіційних доходів сплатили понад 5,3 млрд грн ПДФО, - каже в. о. начальника Головного управління ДПС в області Сергій Бабій. Нагадаю, цей податок є основним джерелом наповнення місцевих бюджетів.

Відрадно, що попри нелегкі економічні умови, в яких довелося жити і працювати у 2021-му, надходження цього платежу зросли на 23% порівняно із показниками 2020 р., або на 985,9 млн грн більше.

- Із загальної суми цього податку місцеві скарбниці отримали майже 4 млрд грн, а це - «плюс» 743,8 млн грн до показників 2020 року, - уточнює він. - До державного бюджету краяни перерахували 1,3 млрд грн платежу, що на 242,1 млн грн більше, ніж позаторік.

У податковій принагідно нагадали: у доходах обласного бюджету ПДФО займає понад 80% і є основним джерелом їхнього зростання, а відповідно, і фінансового забезпечення територіальних громад, розвитку їхньої інфраструктури. На думку Сергія Бабія, резерви додаткових надходжень податку, насамперед, пов’язані зі збільшенням офіційно працевлаштованого населення і підвищенням середньої зарплати, а також - легалізацією її реального рівня.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео