Олена Чепіль

Екологічний проєкт Тернопільщини «Зеровейстік» отримає фінансування Британської Ради

272093315_1576927756007881_4985871288545783918_n

Громадсько-політична діячка із міста Заліщики Алла Квач, з ідеєю проєкту «Зеровейстік», здобула третє місце на «Ідеятоні Активних Громадян 2,0». Проєкт, спрямований на навчання сортування побутових відходів, буде фінансуватись Британською Радою.

- Наша команда «Екодвигуни» об'єднала учасників з Донецької, Закарпатської, Львівської та Тернопільської областей. Під час обговорення ідеї проєкту соціальної дії я розказала про свій досвід впровадження правильного поводження з побутовими відходами на посаді міського голови Заліщик. Моя ідея сподобалась всім учасникам цієї команди і ми створили проєкт соціальної дії «Зеровейстік», який пройшов відбір і отримає фінансову підтримку від Британської Ради та Європейського Союзу, – ділиться з журналістами «Терену» Алла Квач. 

Проєкт сприятиме підвищенню екосвідомості людей через формування навичок сортування сміття в дітей дошкільного віку шляхом участі в інтерактивних заняттях.

- Насправді, навчити людей сортувати сміття доволі важко. Існують певні радянські стереотипи, особливо в громадян старшого покоління. І я подумала: потрібно починати з дітей, а вони, в свою чергу, навчать сортувати побутові відходи дорослих. Восени 2019 року Заліщицька міська рада закупила різнокольорові контейнери у вигляді клоунів і подарувала їх двом садкам. Наступні роки ми закупили контейнери для роздільного збору сміття і встановили їх на кожному поверсі гімназії та двох шкіл нашого міста, – додає жінка. 

Проєкт реалізовуватиметься впродовж січня-лютого 2022 року в чотирьох пілотних садках Слов'янської, Стрілківської, Заліщицької громад та у м. Мукачево.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео