Юля Вітюк

«В єдності наша сила»: жителі трьох областей зустрілись в День Соборності на Збручі (фото, відео)

IMG_9803

У центрі Підволочиська люди, сформувавши колону, прямували до межі Тернопільської та Хмельницької областей, щоб традиційно відсвяткувати річницю проголошення Акту Злуки українських земель. Серед них — народний депутат України Іван Чайківський.

- В єдності наша сила і якщо сьогодні багато політиків, а влада не в змозі нас об’єднати, то прості люди, студенти, молодь, священнослужителі, ми з вами — здатні це зробити разом. Тоді ми будемо і багаті, і розвиватимемо нашу економіку, тільки спільно можна досягти великого успіху, — говорить Іван Чайківський, народний депутат України. 

IMG_9780
IMG_9780

З Волочиська назустріч прямують жителі Хмельницької області. 

- Який рік поспіль, завдячуючи нашим хлопцям, які сьогодні боронять територіальну цілісність, ми показуємо єдність, незламність нашого духу. Ми єдиний народ, у нас єдина мова, церква і віра в незалежну, цілісну, єдину, прекрасну, мальовничу Україну, — говорить Віолета Лабазюк, голова Хмельницької обласної ради.

IMG_9788
IMG_9788

Представники обох сторін зустрічаються на традиційній локації — на мості через річку Збруч, де обмінюються короваями та, як символ єдності, з'єднують синьо-жовтий прапор. 

- Цей захід, який вже став хорошою традицією дасть новий заряд енергії, який буде нас надихати для того, щоб ми своєю працею створювали майбутнє, об’єднували політичні сили, об’єднували людей, — наголошує Сергій Лабазюк, народний депутат України. 

IMG_9792
IMG_9792

- Хотів би усім нам побажати непохитної віри, віри в Бога, в Україну, побажати нам єдності, побажати нам незламного козацького духу і миру, — Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської обласної ради.

IMG_9786 (1)
IMG_9786 (1)

Хвилиною мовчання учасники вшанували пам’ять героїв, які поклали життя, захищаючи цілісність та соборність України. 

- Тільки в єдності ми зможемо досягти успіху і злагоди, благополуччя в нашій державі, — наголошує Наталія Оглодана, депутатка Чортківської районної ради.

IMG_9784
IMG_9784

- Соборність — глибоке слово, воно передбачає те, що ми повинні один одного розуміти. Не тільки думати рамками свого регіону, а думати за всю Україну, — говорить Олег Боберський, депутат Тернопільської обласної ради.

IMG_9804
IMG_9804

- Не важливо з якої області, чи це Волинська, чи Тернопільська, Хмельницька, - ми всі маємо бути об’єднані однією метою, заради збереження нашої незалежної України, — говорить Ірина Самойленко, жителька Кременецької громади. 

IMG_9806
IMG_9806

 

- Кожен рік, на таких символічних місцях доказуємо своєю присутністю про необхідність єдиної соборної нашої української держави, — розповідає Василь Хомінець, депутат Тернопільської обласної ради. 

IMG_9800
IMG_9800

Цьогоріч до відзначення Дня Соборності на річці Збруч долучилися представники Чернівеччини. Голови трьох обласних рад підписали Меморандум про співпрацю. 

IMG_9769
IMG_9769

IMG_9773
IMG_9773

IMG_9771
IMG_9771

IMG_9775
IMG_9775

IMG_9782
IMG_9782

[embed]https://youtu.be/Q4ar3yCBnhU[/embed]

Фото «Терену»

Відео Романа Луциківа

Вибір читачів за тиждень

Відео