Віра Олександрович

Володимир Труш: «Тернопільщина посідає 2-ге місце в Україні за ремонтом доріг» (фото, відео)

Труш_ф

Програма «Велике будівництво» змінює на краще життя міст і сіл Тернопільщини. У цьому впевнені в обласній держадміністрації.

Звіт про здійснену у 2021 році роботу оприлюднили сьогодні, 24 січня, під час прес-брифінгу «Велике будівництво у цифрах». Насамперед в області торік вдалося відремонтувати і збудували 282 кілометра нових доріг. Окрім того, значну увагу чи не вперше за історію Незалежності приділили мостам, наголошує голова обласної держадміністрації Володимир Труш.

77
77

- Тернопільщина нині посідає 2-ге місце в Україні за ремонтом доріг, - каже він. - Знаковими об'єктами є: Дорога Єдності М-30, Гаївська дворівнева розв’язка, об’їзна Тернополя і Струсівський міст. Окрім доріг, ми відновлювали 28 мостів. На 24-х із них роботи вже повністю завершені. Це - вп’ятеро більше, ніж за усі роки Незалежності.

У двох населених пунктах, за його словами, повністю замінили комунікації під дорогами. Так, у Бережанах роботи вже завершили, а в Підволочиську заміну комунікацій продовжать цього року.

11
11

- Для Тернопільщини дороги були завжди найбільшої проблемою, - додає він. – За останніх 2 роки відремонтували величезну кількість доріг. Зокрема, лише за 2021 рік – 107 кілометрів місцевих шляхів і 277 кілометрів – державних. Також ми звертали увагу на реконструкцію гідроспоруд. Варто згадати міст у Лисівцях. Він – відкритий. Там люди можуть рухатися нормальною дорогою.

Додамо, на 2022 рік запланували ремонт 230 кілометрів доріг і 30 штучних споруд. Серед найбільших об’єктів: будівництво Північно-східного обходу Тернополя, а також транспортної розв’язки у двох рівнях на перетині доріг Р-41 і Р-39.

44
44

Зміни сталися у всіх сферах господарки краю. Особливо обласна влада пишається тим, що вдалося відкрити 15 амбулаторій загальної практики сімейної медицини у віддалених селах, а також звести нові спортивні об'єкти, що загалом сприяють розвитку краю, вважає очільник.

- Загалом програма «Велике будівництво» у Тернопільській області дала можливість здійснити надзвичайно велику роботу, - продовжує він. – Якщо підсумовувати… Чи багато зроблено? Так, багато. Чи достатньо? Думаю, що в цьому році ми зробимо ще більше. Це дуже важливо для нас.

22
22

Не забували торік і про культурні об'єкти. Так, на карті краю з’явилися 5 завершених парків. Також у 2021-му почали роботу 5 нових шкіл і 1 дитячий садочок, облаштовані ліфтами і пандусами, за вимогами щодо інклюзії. Не можна забувати і про загальний позитив, додає Володимир Труш.

- Чому інфраструктура настільки важлива? Тому що, коли ми проводимо такі ремонти чи реконструкції, то йдеться про значні капіталовкладення, - зауважує очільник ОДА. – Ці гроші повертаються частинами в обласний бюджет, у державний бюджет. Також у нас створюються нові робочі місця…

66
66

До слова, незабаром стануть відомі усі 15 інфраструктурних об'єктів «Великого будівництва», заплановані до втілення у 2022-му. Наразі підготовлені проекти, за словами пана Труша, проходять перевірку і узгодження у Києві.

88
88

33
33

55
55

Фото і відео з трансляції на сторінці Тернопільська обласна державна адміністрація 

Вибір читачів за тиждень

Відео