Орест Сарматський

Спортсменка з Тернопільщини не поїде в Китай на Олімпіаду

Меркушина (Copy)

Біатлоністка з Тернопільської області Анастасія Меркушина не увійшла у склад олімпійської команди.

Як повідомляється, збірна України з біатлону назвала склад на Олімпійські ігри.

До останнього на потрапляння в п'ятірку спортсменок, які відправляться в Пекін, претендувала Анастасія Меркушина.

Але для 27-річної біатлоністки нинішній сезон складається вкрай важко.

Після двох етапів Кубка світу в Естерсунді, Настя вирушила на лікування в Україну, після чого довгий час не тренувалася. На Кубок світу біатлоністка повернулася лише в січні на етапі в Рупольдінгу, після чого з кожною гонкою демонструвала прогрес у фізичній готовності. Однак уже під час індивідуальної гонки в Антхольцы, яка за словами старшого тренера команди Уроша Велепца, повинна була стати визначальною у виборі спортсменок, був оголошений склад, в якому Меркушиної не опинилася.

- Повірте, я вже була на Олімпіаді, і знаю наскільки це страшно важко емоційно. Якщо виходити, то треба боротися до кінця. Скажу чесно, зараз я знаю багато речей, що відбувається в команді, розстановку сил, але я не хочу піднімати скандал, не хочу кричати і дзвонити в усі дзвони, тому що, в першу чергу будь-який скандал вдарить по дівчатам, а вони мої подруги, і вони їдуть на Олімпіаду, щоб боротися за країну. І я не хочу, щоб їм було погано….

Звичайно, мені хочеться рвати сорочку і кричати «візьміть мене», але є команда, і потрібно в першу чергу думати про неї, а не про себе саму, - сказала Анастасія Меркушина.

Також повідомляється, що після етапу в Антхольці біатлоністка, ймовірно, відправиться на чемпіонат Європи в німецький Арбер, який стартує 26 січня.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео