Віра Олександрович

Тернополян попередили: готуйтеся до нових рейдів і оновлюйте сертифікати про вакцинацію

Гавришків

Контроль за дотриманням карантинних вимог у громадських місцях посилять у Тернопільській громаді. Таке рішення прийняли на онлайн-засіданні міського оперативного Штабу із боротьби з надзвичайною ситуацією, що відбувся сьогодні, 24 січня.

Що цікаво, у зібранні взяли участь правоохоронці: начальник Тернопільського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в області Сергій Осадця і начальник обласного управління патрульної поліції Богдан Шевчук. До них долучився начальник міського управління Держпродспоживслужби Іван Гавришків, а також заступниця начальника міського відділу охорони здоров'я з медичних питань Ірина Питель.

- Ми наполягаємо на дотриманні маскового режиму, соціальної дистанції, - каже, зокрема, медик. – Варто посилити безпеку клієнтів у магазинах, ресторанах. Останнім часом про сертифікати там навіть не запитують.

Питель
Питель

За словами Сергія Осадці, у вихідні, 22 і 23 січня, працівники управління муніципальної інспекції спільно із інспекторами Тернопільського РУП ГУНП в області провели ряд обстежень щодо дотримання протиепідемічних заходів у ТЦ «Орнава», ТЦ «Новус», на центральному автовокзалі та в інших торгівельних закладах.

- За результатами перевірки, на 10 осіб, які не мали засобів індивідуального захисту, а саме, респіраторів або захисних масок, оформили адміністративні протоколи за ч. 2 ст. 44-3 КУпАП, - звітує він. - Сьогодні, 24 січня, під час проведення чергового рейду, інспектори оформили 3 адмінпротоколи за порушення карантинних вимог.

Окрім того, правоохоронці стверджували, що проводять профілактичні бесіди із громадянами, які перебувають у громадських місцях і неправильно носять індивідуальні засоби захисту.

- Я підтримую пропозиції щодо посилення контролю, які запропонували колеги, - зауважує Богдан Шевчук. – Єдине, що хотів би додати: треба, щоб працівники ТЦ на вході перевіряли наявність сертифікатів про вакцинацію у покупців.

Такої ж думки - в Держпродспоживслужбі. Саме Іван Гавришків порадив посилити контроль у розважальних закладах, зокрема, обмежити кількість клієнтів у кінотеатрах до 50% наповнення у залах.

Штаб
Штаб

- Вакцинацію слід посилити, - уточнює в. о. директора ДУ «Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Юрій Дементьєв. – У громаді зараз лише 47,13% населення мають дві дози вакцинації. Близько 1,5 тисячі громадян отримали бустерну дозу. Звісно, цього замало для колективного імунітету, тому ми не можемо почуватися спокійно.

При цьому він наголосив, що ситуація у місті – контрольована, розгорнутих у лікарнях ліжок для хворих вистачає. Ба більше, за час «затишшя» медики подбали про наявність кисневих точок і концентраторів. Їх є у лікарнях достатньо.

Дементьєв
Дементьєв

Довідка. В управлінні муніципальної інспекції нагадують, що за вказані порушення законодавством передбачено накладення штрафних санкцій у сумі від 170 грн до 255грн. Робота щодо дотримання карантинних вимог у місті продовжується.

Фото зі сторінки Тернопільський міський штаб для боротьби з коронавірусом у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео