Євгенія Цебрій

Шукають донорів для хлопчика з Тернопільщини, який бореться з раком крові

264779937_421786606107054_4406780726236625335_n

Донорів з першою негативною групою крові 0(I)Rh(-) шукають для Матвійка Циганчука з Тернопільщини, який бореться з раком крові. Два донори потрібні на четвер, 27 січня, бажано чоловіки віком 20-45 років. Про це повідомила керівниця Міжнародного благодійного фонду «Живи» Лілія Домарацька.

- Хлопчик не може продовжити лікування лейкозу через дуже низькі тромбоцити, його життя під загрозою. Донори, відгукніться, будь ласка. Допоможіть врятувати дитину! Телефонуйте: 067-250-31-36, Viber або пишіть в месенджер, - йдеться у повідомленні.

Кров можна здати на станції переливання крові у Тернополі на вул.Клінічній, 8. Процедура здавання тромбоцитів переважно займає два дні (у термінових ситуаціях це роблять за один день) та вимагає більшої участі донора, ніж при даванні крові на еритроцитарну масу. В перший день донор проходить обстеження, а на другий - безпосередньо здає тромбоцити.

Обстеження відбувається на станції переливання крові або у відділенні переливання крові, яке знаходиться в лікарні. Його краще зробити з 9 до 11 ранку.

Перед обстеженням не можна вживати їжу. На наступний день вже будуть відомі результати аналізу. Якщо протипоказань до донорства не виявлено, можна домовитись про дату здавання тромбоцитів з урахуванням того, що результат аналізу дійсний протягом 5 діб. Процедура тромбоцитоферезу займає приблизно півтори години. Процедура цілком безпечна для донора, оскільки є автоматизованою і відбувається після аналізу крові на рівень тромбоцитів, що виключає негативний вплив на процес згортання крові у донора, який забезпечується цими клітинами.

Нагадаємо, Матвійко Циганчук з Ланівців вже третій місяць бореться з раком крові у дитячій онкогематології міської дитячої лікарні. Кошти на лікування хлопчика можна перерахувати на картку у Приватбанку: 5169330520463859. Отримувач МБФ «ЖИВИ». Призначення платежу: благодійна допомога.

Фото Міжнародного благодійного фонду «Живи»

Вибір читачів за тиждень

Відео