Олеся Поліщук

У Тернополі може з’явитися пам’ятник «чотирилапій тернополянці»

271094739_10224609945790338_5874796762922917325_n

Жителі обласного центру ініціюють встановлення пам’ятника «чотирилапій тернополянці» - собаці Джессі.

Про це у соцмережі написала Тетяна Семусь.

Джессі – це вулична собака, яка жила переважно у центрі Тернополя й була улюбленицею багатьох тернополян. Нещодавно, а саме 1 січня 2022 року Джессі померла.

- Йду по центру і ловлю себе на думці, що шукаю очима постать Джессі. Не віриться, що ця незабутня дама вже не прочалапає неквапливо вулицями в пошуках чогось смачненького або когось знайомого. В один момент після її смерті ми чітко зрозуміли, що Джеся повинна залишитися там, де і має бути - на одній із пішохідних вулиць міста, - пише жінка.

Задум ініціаторів встановлення пам’ятника – собака має бути увіковічена в своїй справжній огрядній величині, щоб кожен зміг її погладити і згадати. Вони вважають, що місцевим гідам буде що розказати туристам про чотирилапу тернополянку.

- Амбітність затїї полягає в тому, що скульптура Джессі має бути виконана спільнокоштом нас з вами, тернополян, як остання шана нашій улюблениці. Якщо вам відгукується ця ідея і ви бачите себе посильним донором такої родзинки міста - перейдіть за посиланням petition.e-dem.ua і підтримайте петицію до міської ради, - каже ініціаторка петиції Тетяна Семусь.

Станом на 11 годину 26 січня петицію під назвою» Скульптура чотирилапої тернополянки Джессі» підписали 28 осіб з 300 необхідних. Розпочали збирати підписи вчора, 25 січня. Збір підписів триватиме ще 29 днів.

Фото Тетяни Семусь

Вибір читачів за тиждень

Відео