Євгенія Цебрій

Горбатюк відмовився вийти на зв'язок з колонії: засідання апеляції у справі вбивства тернопільської тату-майстрині вкотре перенесли (фото)

осн

Повторний апеляційний розгляд справи щодо вбивства тернопільської тату-майстрині Тетяни Підвашецької вже вкотре перенесли. Засуджений довічно за вбивство тернополянки Андрій Горбатюк відмовився виходити на зв'язок з Дрогобицької виправної колонії, оскільки не може пересуватися через перенесену операцію. Про це повідомив працівник колонії. Тому засідання в Тернопільському апеляційному суді, яке мало відбутися 27 січня, довелося перенести. 

Ні прокурор, на захисник обвинуваченого, ні представники потерпілих жодних даних про стан здоров'я Горбатюка не отримували.

- Ні від Горбатюка, ні від медустанови при колонії на адресу суду не надійшло жодних документів, щоб встановити поважність причини неявки або підтвердити те, що дійсно було хірургічне втручання. Тому вважаю, що неявка обвинуваченого є неповажною і спрямована на затягування розгляду цього провадження, - зазначив адвокат потерпілих Володимир Рубінський.  

Оскільки обвинувачений має бути присутній на засіданні, суд переніс слухання на 10 лютого. А також суддя розпорядився зробити запит за місцем утримання під вартою Горбатюка, аби з'ясувати причини його відмови від виходу на зв'язок.

IMG_20211230_144240-Copy-700x525
IMG_20211230_144240-Copy-700x525

Андрій Горбатюк перебуває під вартою без визначення розміру застави до 28 лютого. На попередньому засіданні в апеляційному суді адвокат просив відпустити обвинуваченого під домашній арешт, однак суд з цим не погодився.

1201124-v-kvartiri-na-alyastsi-znayshli-mertvoyu-vlasnitsyu-tatu-salonu-665x445-1-665x445
1201124-v-kvartiri-na-alyastsi-znayshli-mertvoyu-vlasnitsyu-tatu-salonu-665x445-1-665x445

Нагадаємо, у Тернопільському апеляційному суді наново розглядають справу про вбивство тернопільської тату-майстрині.

27-річну Тетяну Підвашецьку знайшли вбитою у квартирі на вулиці Курбаса у Тернополі 16 квітня 2019 року. З підозрою в убивстві поліція наступного дня затримала Андрія Горбатюка.

11 листопада минулого року Тернопільський міськрайонний суд засудив Андрія Горбатюка за вбивство Тетяни Підвашецької до довічного позбавлення волі. 13 лютого цього року Апеляційний суд пом’якшив вирок, замінивши його на 15 років позбавлення волі. Однак постановою від 22 вересня Верховний суд скасував ухвалу Тернопільського апеляційного суду та призначив новий розгляд в суді апеляційної інстанції, де засідання неодноразово відкладають.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео