Юля Вітюк

Іван Чайківський пропонує підтримати українських товаровиробників

IMG_9845

Ріст цін, пандемія, загроза війни — за таких умов розвивати економіку важко, більше того, якщо нічого не робити, все це може спричинити продовольчу кризу. Народний депутат, секретар аграрного комітету України Іван Чайківський переконаний, щоб збалансувати ситуацію потрібно знизити на весь ланцюг виробництва харчової продукції ставки ПДВ до нуля, або хоча б до 7%, пише AgroPolit.com.

- Уряд має зробити 2022 рік — роком створення доданої вартості в агропромисловому комплексі та інших важливих секторах економіки. Курс на нього взяв днями і ЄС: нульовий ПДВ для всіх продуктів харчування, а також фруктів і овочів планують запровадити в ЄС у рамках реформи податку на додану вартість. Згоди про це було досягнуто у Брюсселі в рамках тексту Директиви ЄС про ПДВ. Її планують запровадити у всіх країнах ЄС одночасно, орієнтовно в другому півріччі 2022 року, – пояснює народний депутат, секретар аграрного комітету Іван Чайківський.

Сьогодні в Україні ці товари оподатковують за ставкою 20%. За словами виробників, в таких умовах працювати неможливо. Щоб підтримати українського товаровиробника, влада має зробити кроки на зустріч, адже, якщо підприємства зупинятимуть роботу, то держава недоотримає не лише ПДВ, а й ПДФО і збитки будуть набагато більшими, підкреслює Іван Чайківський.

Вибір читачів за тиждень

Відео