Віра Олександрович

Лісничому на Тернопільщині «світила» в’язниця, але чоловік лише сплатить штраф

суд

Чоловік підробив документи про працевлаштування знайомого, який у той час перебував за межами України. За це на Тернопільщині судитимуть лісничого.

Про це сьогодні, 28 січня, повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

- Наші співробітники вже скерували до суду обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості щодо лісничого одного із лісництв ДП «Бучацький лісгосп», - кажуть у прокуратурі. – Він дійсно склав неправдиві офіційні документи і вніс туди недостовірні дані про працевлаштування свого знайомого.

Чоловіка підозрювали у порушенні ч. 1 ст. 366 КК України – «складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів». Таке в Україні карається штрафом до 4 250 грн або обмеженням волі на строк до 3-х років, із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років.

- За версією слідства, лісничий, достовірно знаючи, що його знайомий перебуває за межами України, «уклав» із ним цивільно-правові договори про виконання робіт щодо посіву лісу, догляду за декоративними деревами, відвантаження лісопродукції й одержав за ними кошти, - пояснюють у прокуратурі. - Також на фіктивного робітника виписували накладні про отримання ним деревини у рахунок зарплати.

Такими діями лісничий завдав збитки державному підприємству на суму майже 22 тис. грн, тож його очікувало суворе покарання.

- Враховуючи щире каяття обвинуваченого, повне відшкодування шкоди під час досудового слідства, а також активне сприяння розкриттю злочину, до суду скерували угоду, що передбачає лише покарання у вигляді штрафу 37 400 грн, - підсумували у прокуратурі.

До слова, розслідування здійснювали слідчі 3-го слідчого відділу (із дислокацією у Тернополі) ТУ ДБР, розташованого у м. Львові.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео