Віра Олександрович

Жителі Тернопільщини знають: дистанційне спілкування – це безпека для здоров’я

Ключ

На Тернопільщині торік видали майже 21 тисячу електронних ключів. Адже дистанційне спілкування – це безпека для здоров’я в умовах Ковіду.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Минулого року фахівці структурних підрозділів Головного управління ДПС в області надали платникам 100 840 адміністративних послуг, - звітують у податковій. - До того ж, 72 670 таких послуг надав підрозділ електронних сервісів. Адже кількість тих, хто активно використовував електронні сервіси податкової служби, застосовуючи цифровий підпис, зростає.

Найпопулярніший сервіс – Електронний кабінет. За його допомогою платники можуть не лише подавати звітність, а й стежити за сплатою податкових платежів, отримувати довідки тощо. Тим паче, в час поширення коронавірусної інфекції дистанційне спілкування – це безпека для власного здоров’я та своїх родин.

- У 2021-му найчастіше зверталися у податкову, аби отримати картку платника податків і внести до паспорта громадянина України дані про реєстраційний номер облікової картки платника податків, - уточнюють фахівці. - Цією послугою скористалися 47 325 жителів області.

Другою за актуальністю досі залишається послуга видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків. Її отримали 15 604 особи.

- Також значну кількість послуг надали щодо отримання витягу з реєстру платників єдиного податку та реєстрації платником єдиного податку, а це – 10 800 і 6 010 адмінпослуг, відповідно, - продовжують у податковій. - Також упродовж 2021 року жителі та суб’єкти господарювання нашого краю отримали 20 908 сертифікатів електронного цифрового підпису.

Нагадаємо, таку послугу надають безкоштовно працівники сектору реєстрації користувачів управління (центру) сертифікації ключів ІДД ДПС України у приміщенні Центру обслуговування платників Тернопільської ДПІ.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео