Анастасія Кисіль

Іван Чайківський розповів, як діяти, щоб забезпечити продовольчу безпеку в Україні

IMG_6219

Щоб стабілізувати ситуацію всередині країни, пов’язану з формуванням продовольчої безпеки та загальноекономічною витривалістю держави, уряду потрібно якомога швидше вжити певних заходів. Секретар аграрного комітету Іван Чайківський розповів, з чого потрібно починати.

Іван Чайківський переконаний, що спочатку варто вияснити, які ключові питання стоять на порядку денному.

- Наприклад, оскільки у нас відсутній закон про внутрішню торгівлю, ми бачимо, як ритейл «добиває» наших виробників. Цій ситуації потрібно покласти край. Також наші виробництва мають зрозуміти, яку ціну енергоносіїв вони будуть мати завтра. Всі ми прекрасно знаємо, з чого сьогодні складається вартість товарів на енергоринку, але не варто забувати, що держава має власне виробництво електроенергії та атомної енергії, –  зазначав Іван Чайківський для AgroPolit.com.

Наступний крок - проаналізувати потужність вітчизняного виробництва та способи допомоги українським виробникам.

- Це є комплексний підхід, особливо коли ми говоримо про продовольчу та державну безпеку. Тож нам потрібно розробити низку заходів, які забезпечать безперебійну переробку та постачання громадянам сільськогосподарської продукції та її похідних з переліку першої необхідності, - вважає Іван Чайківський.

Фото Терену

Вибір читачів за тиждень

Відео