Чортківська міська лікарня отримала комп’ютерний томограф за 18,4 млн гривень

79e50414-f447-4d73-b553-2b31fbf4e13e

У Чортківську центральну міську лікарню прибув новий комп’ютерний томограф, придбаний за державні кошти в рамках проекту реконструкції приймально-діагностичного відділення лікарні. Йдеться про томограф SOMATOM go.TOP (64 зрізи), виробник SIЕMENS. Вартість обладнання – 18 млн 400 тис. гривень. 

Цей комп’ютерний томограф забезпечує високу якість досліджень для будь-якої категорії пацієнтів – незалежно від важкості клінічного завдання. Завдяки вмонтованій 2D-камері пацієнт перебуває у постійному полі зору лікаря, що дозволяє помітити будь-який рух і забезпечити правильне проведення обстеження. Також важливо, що, працюючи із даним КТ, лікар може проводити більшу частину часу з пацієнтом – це робить дослідження більш комфортним для нього.

Зауважимо, що встановлення томографа планується по завершенню реконструкції приймально-діагностичного відділення у липні 2021 року. Вже нині там тривають будівельні роботи. До слова, детально про проект реконструкції відділення детально розповімо вам  вже найближчими днями.

Як розповів головний лікар Чортківської міської лікарні Роман Чортківський, цього року лікарня також отримала систему ультразвукової діагностики E-CUBE17 вартістю 1 млн 850 тис. грн.  З допомогою цього сучасного обладнання пришвидшиться діагностика захворювань, вона стане більш якісною і доступною.

Також найближчим часом Чортківська міська лікарня отримає ангіограф. Це апарат, що являє собою багатофункціональне рентгенівське медичне обладнання нового покоління, призначене для оперативного розпізнавання змін, які протікають в судинах.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео