Чортківським школярам у Тернополі чорну діру показували (фоторепортаж)

72799429_2395734734020236_685505436463398912_o

Протягом 7-11 жовтня у Чорткові проходив тиждень технологій проти змін клімату, під час якого працівники відділу муніципального розвитку, інновацій та енергоефективності відвідали всі школи Чорткова та провели ряд лекцій на тему «Технології проти змін клімату». Деяких слухачів неабияк зацікавила пізнавальна інформація про навколишнє середовище.

Учнів, які під час лекцій брали активну участь в обговоренні та виконували практичні завдання, чекала винагорода. В п’ятницю, 18 жовтня, вихованці Чортківської ЗОШ №7, №5, №6 та Чортківської гімназії ім. М. Шашкевича спільно з вчителями відвідали освітній Центр науки, що у Тернополі. На учнів очікувало безліч моделей унікальних винаходів, що пояснюють та наочно відображають фізичні закони. Діти змогли побачити дошку Гальтона, модель гравітаційного поля чорної діри, лазерну арфу, «співочу» чашу, зоотроп «Едмарка» та багато інших наукових цікавинок.

З особливим захопленням учні побували в музеї інформаційних технологій, що діє при Центрі науки. До слова, деякі експонати в кілька разів старші за відвідувачів. Перші мобільні телефони, ноутбуки, комп’ютери, плівкові фотоапарати, друкарські машинки та інші пристрої захопили та здивували дітей.

Відтак на всіх чекав смачний обід в кафе «Celentano Pizza». Адміністратори закладу підготували для дітей захоплюючий майстер-клас з виготовлення піци. Учні самостійно змогли створити кулінарний шедевр – смаколик у вигляді мордочки кота.

За інф. ЧМР

Фото ЧМР

Вибір читачів за тиждень

Відео