Тамара Коблик

Де шукати тюльпанові поля на заході України: підбірка локацій (фото)

Чудова ідея для подорожі

Цього року тепла погода змусила квіткові локації засяяти різними барвами набагато швидше, аніж зазвичай, тому яскраві та кольорові тюльпанові поля у різних областях заходу України вже радо зустрічають своїх гостей.

Неймовірна краса природи, квіткові ландшафти та краєвиди із безліччю кольорів – це все очікує відвідувачів квіткових просторів на теренах західних областей України, пише “Еспресо.Захід“.

Де шукати красиві тюльпанові локації на Львівщині, Прикарпатті, Буковині та Закарпатті, читайте в матеріалі.

Парк Тюльпанів на Закарпатті

Розташований у закарпатському селі Тиглаш, Парк Тюльпанів став не лише символом весни та краси, а й популярним туристичним об’єктом, адже це ідеальне місце для сімейного відпочинку, для створення спільних спогадів та пам’ятних фотографій.

Море квітів різних кольорів і форм утворюють захопливі пейзажі, які вражають своєю атмосферою та допомагають відволіктися від буденних турбот і тривог.

Години роботи: парк працює щодня із 09:00 до 20:00.

Ціни: із понеділка по четвер – 100 гривень для дорослих, із п’ятниці по неділю – 200 гривень для дорослих, безкоштовно для дітей зростом до 120 см, а також знижка 50% для пенсіонерів і безкоштовний вхід для учасників бойових дій.

тюльпанове поле

Фото: Paradise landscape park

Тюльпанове поле в Мамаївцях поблизу Чернівців

У селі Мамаївці у Чернівецькій області також заквітло тюльпанове поле і вже радо зустрічає своїх гостей. Тут на відвідувачів чекають сотні тисяч тюльпанів, озеленена територія, дитячі розваги, маленький екопарк, фірмове кафе та різноманітні фотозони.

Ця локація розквітає навесні вже котрий рік поспіль, і кількість квітів щороку лише зростає. А відповідно зростає й кількість охочих зробити красиві світлини та насолодитись краєвидами цвітіння.

Години роботи: щодня із 10:00 до 20:00.

Ціни: дорослий квиток – 200 гривень, діти до 12 років – 100 гривень, а для дітей до 6 років та військових вхід безкоштовний.

долина тюльпанів у Мамаївці

Фото: Vengreenery

Долина тюльпанів у селі Магала біля Чернівців

Ще одна неймовірна локація, якою може похвалитися Буковина. Тут на чотирьох гектарах висаджено понад 6 мільйонів цибулин різних сортів та кольорів. А розташувалась квіткова казка лише за 10 кілометрів від Чернівців.

Локація вже здобула популярність серед українців, тож побачити цвітіння з’їжджаються гості з різних куточків країни. Адже навесні – це тюльпанове поле, а після тюльпанів простір зарясніє півоніями, астильбою та лавандою.

Графік роботи: із 09:00 до 20:00.

Ціна: вартість входу для дорослих – 150 гривень, а для дітей – 70 гривень. На локації також працює термінал для розрахунку картою.

тюльпанове поле у селі Магала, Чернівецька область

Фото: Долина тюльпанів

Тюльпанова долина у Тисмениці на Прикарпатті

Ця квіткова долина розташована на відтинку дороги з села Марківці на початку Тисмениці на Івано-Франківщині. Тут ростуть понад 30 різних сортів тюльпанів.

Локація має всі шанси стати новою туристичною родзинкою області. Зараз у долині тюльпанів пік цвітіння, тож вона приваблює сотні відвідувачів, які радо милуються квітучими галявинами та роблять гарні весняні фото.

Тюльпанова долина у Тисмениці на Франківщині

Фото: Роман Клим

Волинська Голландія неподалік від Луцька

Ця тюльпанова локація, розташована за 35 км від Луцька, працюватиме до 5 травня і вже також радо зустрічає своїх перших відвідувачів.

На гостей тут чекають сотні тисяч прекрасних тюльпанів, тематичні фотозони для неймовірних світлин, можливість отримати фото від професійного фотографа, зона торгівлі тюльпанами й іншими рослинами, фудкорти та барбекю просто неба, кава, натуральний мед і випічка, а також атракціони для найменших

Графік: із 10:00 до 19:00.

Ціна: вартість вхідного квитка для дорослих – 150 гривень, для дітей від 7 до 13 років – 100 гривень, а для військових та дошкільнят вхід безкоштовний.

Волинська Голландія

Фото: Волинська Голландія

Долина чорних тюльпанів на Львівщині

Долина диких тюльпанів розташувалася поблизу села Надітичі, що за 40 км від Львова. Тут розквітають бордові у крапинку квіти на тендітних стеблинах. І ця локація насправді є унікальною, адже це той вид тюльпанів, які занесені до Червоної книги України.

Пік цвітіння цих квітів припадає на другу половину квітня. Саме в цей час варто відвідувати долину, проте обов’язково необхідно пам’ятати про дбайливе поводження щодо квітів та те, що зривати їх не можна у жодному разі.

долина диких тюльпанів

Читайте також: Що робити з тюльпанами, коли вони відцвіли: садівники дали поради

Сакури, магнолії, райські яблуні: де шукати у Тернополі (відео)

Вибір читачів за тиждень

Відео