Ростислав Фук

Голову Тернопільської облради затримали за вимагання хабаря у підприємця (фото)

Також затримали двох заступників голови Тернопільської військово-цивільної адміністрації

Працівники Національного антикорупційного бюро України та спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали голову Тернопільської обласної ради та двох заступників голови Тернопільської військово-цивільної адміністрації на одержанні хабаря. Про це повідомили у пресслужбі НАБУ.  

За даними слідства, затримані вимагали майже 2,4 млн грн у власника підприємства за підписання актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів комунальним підприємством Тернопільської обласної ради. Також за ці кошти вони обіцяли погасити борг Тернопільської обласної військової адміністрації перед цим товариством, за роботи, які вже виконані та прийняті в 2022 році. Сума хабаря становила 5-10% «відкату» за повернення заборгованості за виконані роботи.

Не дивлячись на те, що підприємець займався волонтерською діяльністю та допомагав армії, можновладці все одно вимагали виплатити хабар.

Після передачі третього траншу у розмірі понад 600 тис. грн голову Тернопільської обласної ради та двох заступників голови Тернопільської військово-цивільної адміністрації затримали «на гарячому». Вирішується питання про оголошення їм підозри. Попередня кваліфікація – частина 4 статті 368 Кримінального кодексу України.

Розслідування цих фактів НАБУ і САП розпочали за заявою громадянина, у якого затримані вимагали кошти. Детективи і прокурори тримають у фокусі і здійснюють контроль за коштами, виділеними на відновлення.

Фото НАБУ

Вибір читачів за тиждень

Відео