Віра Олександрович

Гучні «лісові» справи на Тернопільщині вже передають до суду

Вирубка

Майстра лісу державного лісового підприємства судитимуть на Тернопільщині. І це – одна із найгучніших справ, яку за 6 місяців цього року прокурори довели до розгляду у суді.

Про це сьогодні, 23 липня, повідомили у пресслужбі прокуратури області.

– Обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо майстра лісу Монастириського лісництва державного підприємства «Бучацьке лісове господарство» уже передали до суду, – стверджують у прокуратурі. 

Як повідомили у Теребовлянській місцевій прокуратурі, чоловік неналежно виконував свої обов’язки щодо охорони ввіреного йому обходу. Внаслідок цього упродовж 2019-го невстановлені особи самовільно зрубали там аж 25 дерев.

– Дії посадовця спричинили шкоду довкіллю на суму понад 135 тисяч гривень, – уточнюють у прокуратурі. – Розслідування за статтею 197 КК України – «порушення обов'язків щодо охорони майна, тобто неналежне виконання особою, якій доручено охорону майна, своїх обов'язків, якщо це спричинило тяжкі наслідки для власника майна» – уже завершили. Справа тепер – за суддями.

До речі, нині вже є готовими 28 обвинувальних актів щодо незаконної вирубки дерев на Тернопільщині. Про це повідомив головний прокурор Тернопільщини Петро Бойко.

– У кількох гучних справах розслідування ще триває, – додає він. – Одна із них, наприклад, щодо незаконної вирубки у ландшафтному парку «Загребелля». Наразі тривають експертизи. За їхніми результатами і буде прийняте остаточне рішення.

Зауважимо, у багатьох «лісових» кримінальних провадженнях повідомили про підозру керівникам лісових господарств і посадовцям підприємств.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео