Тамара Коблик

Харків’янина підозрюють у продажі зброї та боєприпасів на Тернопільщині (фото)

Окремі предмети, знайдені у чоловіка, є такими, що відносяться до І категорії вибухонебезпечності та, відповідно, не підлягали транспортуванню, хоч чоловік пересилав їх поштою

Під процесуальним керівництвом прокурорів Чортківської окружної прокуратури жителю м. Харкова повідомили про підозру у зберіганні бойових припасів та вибухових пристроїв, а також у збуті бойових припасів, вибухових пристроїв та вибухових речовин без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України). Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури. 

За даними слідства, 49-річного харків’янина підозрюють у систематичному збуті зброї, боєприпасів та вибухівки без передбаченого законом дозволу упродовж вересня-жовтня 2023 року. Клієнтів підшуковував, даючи відповідні оголошення в інтернеті.

За результатами санкціонованого обшуку за місцем проживання та у гаражному приміщенні підозрюваного правоохоронці виявили та вилучили 9 гранат, 27 підривачів різного типу до реактивних систем залпового вогню, більше сотні набоїв різного калібру, порох, автомат Калашникова, магазин до нього та майже 40 набоїв. Окремі предмети є такими, що відносяться до І категорії вибухонебезпечності та, відповідно, не підлягали транспортуванню, хоч чоловік пересилав їх через поштового перевізника.

Чоловіка затримали в порядку ст.208 КПК України. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Чортківського районного відділу поліції ГУНП в Тернопільській області.

Фото пресслужби Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео