Тамара Коблик

Ізраїль повернув контроль над усіма територіями, – ЦАХАЛ

Спікер ЦАХАЛ, контрадмірал Даніель Хагарі заявив про перехід до активної фази операції знищення цього терористичного угруповання

Спікер ЦАХАЛ, контрадмірал Даніель Хагарі підтвердив, що армія країни відновила контроль над усіма територіями, які раніше вдалося захопити бойовикам ХАМАС. В коментарі Times of Israel він наголосив, що сили оборони країни продовжують завдавати ударів по сотнях об'єктів у секторі Гази. Про це пише «Дзеркало тижня».

Контрадмірал заявив, що Ізраїль розпочинає активну фазу операції проти терористів ХАМАС. 

Далі ціллю армії Ізраїлю стануть тисячі таких цілей, - зауважив Хагарі.

Він сказав, що випадки зіткнень між військами та палестинськими бойовиками за останні кілька годин були «поодинокими», пише UNN.

Хагарі заявив, що у регіональній раді Шаар-ха-Негев військові вбили трьох терористів; у Беері один був убитий; у Холіті та Суфі п'ятеро людей було вбито; а в Алумімі четверо було вбито.

За його словами, нині в жодному з міст бойових дій немає.

Цілком можливо, що в цьому районі все ще є терористи, - зазначив Хагарі.

Хагарі вказав, що від порушень на кордоні з сектором Газа фізично охоронятимуть танки, які підтримуватимуться бойовими вертольотами та безпілотниками.

Він повідомив, що армія евакуювала 15 з 24 міст на кордоні і продовжить евакуацію решти найближчого дня. За його словами, на цьому етапі Сдерот не буде евакуйовано.

Хагарі зазначив, що з початку бойових дій у суботу вранці у бік Ізраїлю було випущено близько 4400 ракет.

Щодо призову резервістів, Хагарі заявил, що ЦАХАЛ «ніколи не мобілізував так швидко стільки резервістів — 300 000 резервістів за 48 годин».

Нагадаємо, вранці 7 жовтня бойовики ХАМАС завдали масованого удару по Ізраїлю й заявили про проведення операції «Шторм Аль-Акса». В країні оголосили стан війни. ЦАХАЛ у відповідь почав активно атакувати військові об'єкти в секторі Гази, а прем'єр-міністр Беньямін Нетаньяху заявив, що армія країни має намір повністю знищити терористів. 

Станом на 9 жовтня кількість загиблих внаслідок атаки ХАМАС зросла до 600 людей, серед них дві українки (інформація уточнюється МЗС). Тіла більше ніж 250 жертв було виявлено на місці музичного фестивалю, який проходив біля кордону. Також відомо про понад 2 тисячі поранених та понад 750 зниклих безвісти.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео