Ліплять вареники, готують кутю, випікають смаколики: як у громаді під Тернополем гуртуються для допомоги захисникам (фото)

Напередодні Різдва військові просять передати їм традиційних святкових страв, розповідають волонтери 

Від початку повномасштабного вторгнення жителі села Острів Великоберезовицької громади згуртувались, аби допомагати армії.  За майже два роки люди відправили на передову тонни продуктів, які збирають всім селом, розповідають у пресслужбі громади. 

Хочемо бути потрібними і розуміємо, що військові мають відчувати нашу допомогу та підтримку. Із початку широкомасштабного вторгнення вирішили зібрати усіх небайдужих та допомагати нашим захисникам. Зазвичай, відправляємо допомогу для тих підрозділів, у яких служать хлопці та дівчата з нашої громади, - розповідає один з організаторів волонтерського руху в Острові Андрій Паньків.  

За словами волонтера, люди дуже швидко об’єднались та зреагували на потребу підтримати наших воїнів. Їм передають домашню їжу, продукти, засоби гігієни, рідше військову амуніцію. Зараз, напередодні різдвяних свят, на запити захисників відправляють кутю, вареники, випічку та інші смаколики.  

У зимовий час робимо домашні саморобні чаї з лимоном та медом. Скоро Різдво, тому хлопці просять кутю, а наші волонтерки-господині реагують на прохання і одразу готують. З усіма захисниками села Острів контактуємо та запитуємо, що потрібно. Стараємось швидко реагувати на запити, - зазначає Андрій Паньків.  

Небайдужі мешканці громади збирають усе необхідне, приносять інгредієнти, а також долучаються фінансово. Долучаються до допомоги й небайдужі з-за кордону. Крім вареників, голубців, сала, бутербродів у вакуумі, домашнього печива, жителі села також передають на фронт консервовані продукти, пральні порошки, окопні свічки. 

Організаційною роботою займаються Юрій Юрковський та Андрій Паньків. Вони підтримують зв’язок з військовими та усіма іншими людьми, які допомагають. Щотижня відправляють п’ять і більше посилок нашим захисникам. Зізнаються, важко порахувати у загальному скільки тонн та на яку суму передали допомоги на фронт. Проте переконані, що роблять усе, що можуть, для наших захисників.  

Не любимо називати себе волонтерами, просто відчуваємо потребу у тому, аби допомагати. Ми згуртувались та об’єднали навколо себе небайдужих людей і разом робимо все, аби наші військові знали і бачили, що про них пам’ятають та піклуються, - каже Юрій Юрковський.

Читайте також: На Тернопільщині школярі об’єдналися задля допомоги аеророзвідникам. 

Фото пресслужби Великоберезовицької громади

Вибір читачів за тиждень

Відео