Віра Олександрович

Майже 6 тисячам щасливчиків з Тернопільщини повернули частину витрачених грошей

Знижка

Майже 6 тисяч жителів Тернопільщини торік скористалися податковою знижкою. Повернути надмірно сплачений податок на доходи фізичних осіб виявили бажання, зокрема, й ті, хто платить страхові внески за договорами довгострокового страхування життя.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Торік у нашому краї правом на податкову знижку скористалися 5 тисяч 589 осіб, - уточнюють у податковій. - Упродовж 2019-го вони задекларували 72 млн грн витрат. У порівнянні з відповідним періодом 2018-го кількість декларантів зросла на 318 осіб, а задекларована ними сума – на 15 млн грн.

Більшість, тобто 4 762 особи, або 85% декларантів, хотіли отримати податкову знижку через витрати на навчання. Повернути надмірно сплачений податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) також виявили бажання 793 особи, які платили страхові внески за договорами довгострокового страхування життя.

- Правом на податкову знижку у зв’язку зі сплатою відсотків за іпотечними кредитами і понесеними витратами щодо оплати допоміжних репродуктивних технологій та усиновлення дітей скористалися 50 і 24 жителі Тернопілля, відповідно, - додають у податковій. - Повернули кошти і 12-ти декларантам, які понесли витрати через переобладнання транспортних засобів, а також 4-м особам, які здійснювали пожертви.  Стільки ж було тих, хто сплачував на будівництво (придбання) доступного житла.

За наслідками перерахунків, декларантам мали повернути 12,4 млн грн ПДФО. Причому понад 90% цієї суми, а це - 11,2 млн грн, вже відшкодували. Нагадаємо, повертають податок упродовж 60 календарних днів після надходження декларації.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео