Маленький уродженець Тернополя супроводжував футболіста у матчі «Італія-Україна» (фоторепортаж)

viber image

Вчора, 10 жовтня, в м. Генуя (Італія) пройшов товариський матч Україна-Італія, який зіграли в нічию. На виході з футболістами серед дітей був і уродженець Тернополя Матвій Чичота.

Семирічний хлопець разом з сім’єю вже три роки проживає в Італії та навчається у другому класі. За цей невеликий термін дитина опанувала італійську мову, проте й не забула української, оскільки в сімейному колі всі україномовні.

На футбольному матчі Матвійко супроводжував футболіста Руслана Маліновського, котрий в товариському матчі забив гол у ворота суперника. Для хлопчика це стало великою несподіванкою, він стверджує - вірив і знав, що саме так і станеться.

- До останнього не вірилось, що він буде виходити зі збірною України на футбольне поле. До цих пір в шоці, як він туди потрапив. Це просто збіг обставин. Нікого спеціально не шукали. Подзвонили до чоловіка і запитали, чи хотіли б, щоб син взяв участь у виході з футболістами. Трохи вагались, але в кінцевому варіанті погодились, - розповідає мама Матвія Христина Чичота. - Видно по очах, що дитина в шоці, він сам до кінця не вірив, що це правда. Навіть до школи дозволили не піти, настільки ним опанували емоції від такого дійства.

Як стало відомо, усі дітки, які виходили зі збірною України, ходять до місцевої української греко-католицької церкви. Дітей відбирали по віковим критеріям (6-9 років) та по зросту (не вище 135 см).

[gallery columns=«1» size=«full» link=«file» ids=«182548,182547,182546,182544,182543»]

Емблема, яка зображена на футболках дітей, символізує міст, що обвалився нещодавно в Генуї. На 43 хвилині футболісти за місцевими звичаями поплескали в пам’ять про 43 загиблих у даній трагедії.

Безымянныйеапнргоьл
Безымянныйеапнргоьл

Фото: скрін з футбольного матчу та надала Христина Чичота

Вибір читачів за тиждень

Відео