Тамара Коблик

Майже 100 тисяч – за автомобіль для ЗСУ: житель Тернопільщини потерпів від шахраїв

Чоловік відправив гроші продавцю, навіть не побачивши автівку

За допомогою до співробітників Чорткiвського районного відділу поліції звернувся житель Тернопільської області із заявою про вчинення щодо нього шахрайських дій. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Як стало відомо, чоловік на платформі «OLX» знайшов оголошення щодо продажу автомобіля з-за кордону. Почав спілкуватись із продавцем і повідомив йому, що автівка потрібна для роботи у зоні ведення бойових дій. Умови, які запропонував співрозмовник, підійшли покупцеві і він погодився переслати гроші невідомому.

Заявник перерахував шахраю кількома платежами 96213,50 гривень. Після цього продавець перестав виходити на зв’язок. Житель Чорткова запідозрив, що став жертвою афериста і написав заяву до поліції.

За даним фактом дізнавачі відкрили кримінальне провадження відповідно до ч.1 ст. 190 Кримінального Кодексу України. Поліціянти вживають заходів, аби встановити осіб, причетних до злочину.

Працівники поліції та адміністратори платформи «OLX» радять, як розпізнати шахрая й уникнути втрати грошей на «передоплаті» :

1.    Для початку, стався з обережністю до оголошень із занадто низькими цінами. Подивися подібні пропозиції в декількох продавців. Якщо вартість обраного товару безпричинно низька — краще не ризикувати й пошукати варіанти з більш реалістичною ціною.

2.    Продавець ставить ультиматум або робить передоплату обов’язковою умовою угоди? Знову ні!

3.    Обирай ті оголошення, де товар продається з OLX Доставка. Вона гарантує, що тобі не доведеться розкривати свої платіжні дані третім особам, а оплата продавцю прийде, тільки коли ти перевіриш та забереш товар із Нової пошти.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео